Google Chrome vil udfase nogle reklamer via blokering

KORT NYT: De mest generende reklamer risikerer at blive blokeret i Google Chrome browseren fremadrettet.

Blokering stop

Google Chrome vil måske udfase de mest generende reklamer (Foto: Mathias Ker)

Google arbejder på en indbygget ad-blocker i browseren Google Chrome, der bruges af omkring halvdelen af jordens internetbrugere, skriver Medietrends.dk med kilde i Wall Street Journal.

Der er angiveligt ikke tale om en total blokering, men et forsøg på at gøre reklamerne bedre og mindre generende. Det kan jo som sådan kan virke meget hæderligt. Google vil, ifølge rygterne, tillade blåstemplede reklamer fra Coalition for Better Ads.

Chrome vil, hvis det indføres, ikke tillade pop-up reklamer og annonceformater der overtager hele skærmen, inden man kommer ind på websiten. Heller ikke videoer der selvafspiller med lyd vil være godkendt.

- Ny Chrome-opdatering forbedrer artikellæsning markant

Ifølge The Wall Street Journal har Google ikke bekræftet planerne, men det tænkes blokeringen bliver præsenteret i løbet af få uger.

Google omsatte sidste år for 60 milliarder dollars på reklamer, så man må formode, at Googles egne reklamer ikke bliver blokeret.

- BAGGRUND: Her er bagsiden af ad-blockers

Mere til historien

Reklamer og indhold har altid skulle balanceres. For mange reklamer skræmmer brugeren væk. For få reklamer gør det vanskeligt at holde en forretning kørerende med mindre brugerne vil betale for indholdet.

Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Google arbejder muligvis på en ny Chromecast Audio

Tilbage i 2015 lancerede Google den første Chromecast. Desværre var den kun på butikshylderne fire år før den blev taget af markedet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram