Sådan tager du screenshots på iPhone og iPad

0

TIP: Det er intet nyt, at du kan tage screenshots på din iPhone eller iPad. Men hvordan gør du egentlig? Vi guider dig her.

Sådan tager du screenshot på iPhone og iPad (Foto: Apple)
Sådan tager du screenshot på iPhone og iPad (Foto: Apple)

Apples iPhone var en af de første smartphones, som kunne tage screenshots. Og de såkaldte screenshots kan være ret gode til diverse ting. Vi guider dig i dette tip til, hvordan du kan tage et screenshot på din iPhone eller iPad.

Et screenshot eller skærmbillede er et billede af det, som aktuelt vises på skærmen.

Og screenshots kan være gode til mange ting. Eksempelvis hvis man hurtigt skal have noget information, der skal gemmes som en note eller bruges til præsentationer.

TIP: Sådan laver du screenshot på en Mac

Personligt ynder jeg, at tage screenshots af ting, som jeg eventuelt skal huske eller ønsker at ”fortælle” andre hurtigt. Så kan man blot snuppe et screenshot og efterfølgende sende det til den man vil.

Screenshots gemmer sig i kamerarullen.

 – TIP: Tag fede portrætter med iPhone 7 Plus

Sådan tager du screenshots på din iPhone eller iPad

  1. Først finder du den side, som du ønsker at tage et screenshot af og derefter trykker du på Power-knappen og hjem-knappen samtidigt. Du kan også holde power-knappen inde og trykke på hjem-knappen (eller omvendt).
  2. Skærmen ”blinker” hvidt og der siges en ”skud i kassen-lyd”, hvis du har lyd på telefonen. Det bekræfter at du har taget et screenshot.
  3. Du finder screenshots i din kamera-rulle, hvor de er gemt som png-filer.

Mere til historien

Du kan også tage screenshots på Android-telefoner. Det er dog lidt forskelligt, hvordan man gør på de forskellige modeller. Dog ikke så forskelligt, som det tidligere var. På de fleste Android-telefoner bruger man volumen ned og power-knappen.

Læs også:

Apples første iPhone fylder 10 år

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer