Razer opkøber smartphone-producent

0

Gamingfirmaet Razer køber Nextbit, som laver smartphones. Razer stopper nu salget af Nextbits produkt.

Next bit Robin (Foto: Kickstarter)

Nextbit Robin blev lanceret i september 2015, på Kickstarter, og fik moderat succes. Det specielle ved Robin var blandt andet en 100 GB cloud løsning som fulgte med og var dybt integreret i telefonen. Så alle apps, koder og lignende blev bevaret. Samtidig havde telefonen 32 GB hukommelse, og når der ikke var mere plads, blev skyen benyttet.

Gamingfirmaet Razer laver alt det tilbehør til gaming som du kan ønske dig, samtidig laver de gaming bærbare og har også lavet en enkelt tablet. Så næste oplagte skridt er naturligvis smartphones. Dog har Razer primært holdt sig inden for Windows styresystemet, så de mangler åbenlyst Android kompetencer. Det kan de nu få ved købet af Nextbit.

Razers nyeste bærbar-projekt, kaldet Razer Valerie (Foto: Razer.com)

Razer har kun ét Android produkt, Forge TV, der er en Android TV konsol, men med Android TV har Google sagt, at man kun må lave meget få tilpasninger. Så Android TV krævede blot lidt hardware, før man havde lavet sin egen Android konsol.

– Ny nVidia Shield gamingtablet i 2016?

Et andet og meget større problem er Razers navn. Garvede smartphonebrugere kan måske huske Motorolas Razr telefoner. Motorola har stadig ejerskab på navnet, og Razer ligger naturligvis meget op ad dette. Det kan blive dyrt og besværligt med rettigheder eller retssager, og trække tingene i langsdrag. Så Razer har mange gode grunde til at købe netop Nextbit.

Nexbit bliver opkøbt af Razer, skrevet på vanlig Razer måde, med den skriggrønne skrift. (Foto: Twitter)

Robin salget stopper

Nextbit stoppede salget af Robin på Kickstarter med det samme, at Razer offentliggjorde opkøbet. Men det ligger lige for, at der kommer flere produkter fra Razer/Nextbit. Cloudløsningen fortsætter også for eksisterende kunder. Supporten fortsætter også af Robin frem til februar 2018, så har man købt en Nextbit smartphone behøver man ikke tage sørgerne på forskud.

Der er dog ikke meldt noget konkret ud om hvad der skal ske med Nextbit, men Razer CEO, Min-Liang Tan, har sagt at de nok skal sige når de er klar med noget mere håndgribeligt.

Mere til historien

Razer har også opkøbt konsolproducenten Ouya i 2015, hvilket formentlig gjorde det muligt at lave Android konsolen Forge TV. Om der kommer en efterfølger til Forge TV er uvist.

– Nvidia Shield Android TV kan nu købes i Danmark

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer