Ny mobilmast giver skuffede borgere

3

Telenor opsætter ny mobilmast, men nu er borgerne skuffede over manglende mobildækning fra TDC.

Intet er så godt, at det ikke er skidt for noget“. Det må vidst siges at være tilfældet i landsbyen Hogager, der indtil fornylig havde dårlig mobildækning fra alle teleselskaber.

Vi har på MereMobil.dk tidligere fortalt at landsbyen, som en del af en kommunalaftale med Telenor, har fået opsat en ny 42 meter høj mobilmast. Den 500.000 kroner dyre mast er betalt af Holstebro kommune, mens Telenor har opsat sendeudstyr i masten. Mobilmasten er en del af den kommunale aftale, som teleselskabet har indgået med seks midt- og vestjyske kommuner.

Mobilmast i Hogager (Foto: Holstebro kommune)
Mobilmast i Hogager (Foto: Holstebro kommune)

– Unik kommunal teleaftale fjerner mobilhul i en lille by

Med den nye mobilmast har beboerne i landsbyen fået dækning fra både Telenor og Telia (samt teleselskabet 3 via selskabets 2G/3G roaming aftale med Telia), men det er alle indbyggere i landsbyen ikke tilfredse med.

TDC dækker ikke

Problemet er, ifølge Dagbladet Holstebro Struer,  at beboerne er skuffede over, at landets største teleselskaber, TDC, ikke har opsat udstyr på masten.

– “Vi troede da, at nu fik vi bedre forbindelse. Men så fandt vi ud af, at det jo kun gjalt for Telenor og Telia-kunder”, fortæller beboer i landsbyen, Aase Andersen, til Dagbladet.

Hun har ifølge Dagbladet Holstebro Struer flere gange oplevet ikke at kunne ringe op til blandt andet lægehjælp med sit TDC abonnement. TDCs mobildækning er så sporadisk at hun kan fange et signal, hvis hun går ud foran hoveddøren, men flytter hun blot lidt på telefonen så afbrydes forbindelsen. Hun skifter derfor nu teleselskab.

PODCAST: Mobilnetværk for begyndere

Dagbladet Holstebro Struer kan i samme ombæring også fortælle, at flere andre beboer nu skifter væk fra TDC.

Til avisen forklarer TDCs projektmanager, Peter Block Becker, at selskabet ikke sætter udstyr op i masten i Hogager:

– “Området er overvejende kun spredt bebygget. Dermed vil det ikke være rentabelt for TDC at etablere antenner, radioudstyr og transmission på masten, du omtaler. TDC har ikke for nærværende planer om yderligere udbygning i området,” oplyser han Peter Block Becker fra TDC.

TDCs afvisning betyder desværre, at de handlende på det traditionsrige Hogager marked igen i år må leve med sporadisk mobildækning.

Mere til historien

Landsbyerne Staby og Rønbjerg har ligeledes fået lukket mobilhuller på baggrund af Telenors aftale med kommunerne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer