Telenor lukker mobilhuller i Rønbjerg og Staby

Julegaven er i hus i Vestjylland. Et stort prisvindende udbud i Vestjylland giver nu bedre dækning i små landsbyer.

Vi har på MereMobil.dk tidligere fortalt om et stort anlagt udbud af mobiltelefoni fra seks Midt- og Vestjyske kommuner. Udbuddet blev vundet af Telenor, der samtidig accepterede at levere en markant bedre tale- og data-dækning i de seks kommuner. Udbuddet blev en ubetinget succes, hvilket også blev understreget, da aftalen mellem kommunerne og Telenor fik prisen for landets bedste offentlige udbud.

Kort over udbygning i 6 jyske kommuner

Kort over udbygning i 6 jyske kommuner (Foto: Telenor)

Landets bedste mobiludbud findes i Vestjylland

Men den markant bedre tale- og datadækning er ikke kommet af sig selv, og selvom Telenor i løbet af meget kort tid fik opgraderet eksisterende mobilmaster til glæde for alle indbyggerne i de seks kommuner, så efterlod den storstilede opgradering af mobilnetværket også et par mobilhuller.

To af disse huller bliver nu lukket i Rønbjerg og Staby. Det skriver Telenor i en pressemeddelelse.

Nybyggeri har trukket ud

Telenor rejste i sidste uge to nye mobilmaster i henholdsvis Rønbjerg ved Skive og i Staby ved Ulfborg. De områder har længe været plaget af kronisk dårlig indendørs mobildækning. Beboerne i de to små landsbyer får nu fuld mobildækning med både 2G, 3G og 4G signal. Selve etableringen af mobilmasterne blev forsinket i forhold til den oprindelige plan, men nu er masterne langt om længe sat op.

– Telenor: Seks kommuner har fået bedre dækning

Samtidig markerer de to nye mobilmaster afslutningen på Telenors ambitiøse ambitiøse udbygning af mobilnetværket, som blev aftalt med de seks kommuner Lemvig, Holstebro, Struer, Ringkøbing-Skjern, Skive og Herning.

Den nye mast i Rønbjerg, der er placeret hos en landmand sydvest for Skive, er 42 meter høj, og giver god dækning i Rønbjerg, Gammel Rønbjerg, Kisum og Estvad. Masten forbedrer også dækningen på Hovedvej 34 mellem Skive og Herning samt på togstrækningen mellem Skive og Struer.

Masten i Staby er ligeledes 42 meter høj og giver god dækning i Staby, Nørgård, Herredtoft, Husby og den nordlige del af Øby. Mobildækningen forbedres samtidig på Hovedvej 537 mellem Ulfborg og Husby, hvilket sikkert vil glæde mange turist i sommerhalvåret.

– ”Det er altid en glæde at indvie en ny mobilmast, fordi mobilnetværket er blevet så vigtig en infrastruktur for både privatpersoner og virksomheder. I Rønbjerg og Staby lukker vi to mobilhuller, og samtidig lægger vi sidste hånd på opfyldelsen af den plan for dækningsforbedring, som vi fremlagde sammen med de seks kommuner tidligere på året,” siger Telenors netværksdirektør Peter Nødbak.

Signalet i Rønbjerg blev aktiveret den 15. december, mens indbyggerne i Staby kommer til at vente lidt længere, da Telenor er i gang med at trække de sidste kabler til masten i Staby. Telenor forventer dog, at masten bliver aktiveret inden jul.

De nye mobilmaster er fuldt funktionsdygtige, så snart de bliver tændt, men signalet fra nye master kan være lidt ustabilt de første fjorten dage efter idriftsættelsen, indtil fintuningen er afsluttet.

Denne mobilmast tog 15 år at opsætte

Mere til historien

Sommerhusejerne omkring Gjellerodde nordvest for Lemvig kan også snart glæde sig til bedre mobildækning. Telenor har netop fået tilladelse af Natur- og Miljøklagenævnet – efter over et års ventetid – til at opsætte en mobilmast.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Telia taber mobilkunder – Telenor køber dem

To af de store teleselskaber i Danmark har fremlagt regnskaber.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Hvilken smartphone har en god antenne og giver bedst dækning?

BAGGRUND: Hvilken telefon har den bedste antenne og leverer bedst dækning på data og tale?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram