Danskerne: Læg nu den smartphone væk!

1

Mange kender følelsen af, at mobiltelefonen afbryder det der ellers sker. Hver anden dansker mener, at deres venner bruger for meget tid med mobilen når de er sammen.

Sony Xperia Z3+ (Foto: Sony)
Sony Xperia Z3+ (Foto: Sony)

De fleste danskere har smartphonen, som en forlænget arm. Den hjælper os med at forbinde os til mennesker vi holder af uanset hvor vi er. Men mens den er vores kontakt til omverdenen, så kan den også være et problem i sociale sammenhænge.

I en undersøgelse, Huawei har fået foretaget viser det sig, at 51 procent af danskerne mener, at deres venner bruger alt for meget tid på, at tjekke deres mobil når de er sammen. Det er særligt de unge, som føler sig forsømt af vennerne. Mange unge bruger også mobilen, som samlingspunkt når de er sammen. Men undersøgelsen viser altså, at alle ikke bryder sig om det.

 – Smartphonen gør hjernen aldrig logger ud

– ”Vores undersøgelse viser, at vi danskere ikke er så gode til at lægge mobilen fra os, når vi tilbringer tid sammen med vores venner. Det er især unge i aldersgruppen 18-35 år, der oplever dette. Faktisk er det hele 54 procent af danskerne i denne aldersgruppe, der synes, at deres venner bruger for meget tid på at kigge på deres smartphones, når de er sammen,” siger Marie Dam Feldborg, der er Senior Marketing Manager i Huawei Danmark.

Det er ikke kun vennerne, som bruger for meget tid på mobilen. Undersøgelsen viser også, at 44 procent af danskerne mener, at deres familie bruger for meget tid på mobilen. I aldersgruppen 56-75 år, mener 48 procent, at deres familiemedlemmer bruger for med tid på at kigge på mobilen. For de unge 18-35-årige gælder det 40 procent.

– ”De fleste af os kender de situationer, hvor en ven eller et familiemedlem sidder og kigge ned i mobilskærmen, mens man prøver at fortælle dem noget. Det er ret frustrerende, og det går ud over vores nære relationer. Og vores undersøgelse viser, at mange danskere ønsker, at deres familie og venner er mindre optaget af deres mobiler, når de er sammen – og vi er nok nogle stykker inklusiv mig selv, der også må kigge indad,” siger Marie Dam Feldborg.

Mobilproducent siger “læg mobilen væk”

Huawei opfordrer derfor danskerne til, at lægge deres smartphones til side for en stund. Kampagnen er nu og derfor er det oplagt man lægger den væk i julen. Men det er ikke kun i julen, at du skal være mere nærværende med deres familie og venner. Det er generelt.

– ”Det kan lyde som et lidt omvendt budskab for en smartphoneproducent, men hos Huawei ønsker vi at styrke relationer mellem mennesker. Det gør vi i høj grad gennem vores produkter, og selvom de kan være svære at lægge fra sig, vil vi faktisk gerne opfordre til, at man gør det en gang i mellem. I vores moderne verden hænger relationer og teknologi helt naturligt sammen, men vores budskab er, at teknologien skal understøtte sociale relationer. Vi skal dog samtidigt også huske at dyrke det nære samvær, og være sammen, når vi er sammen,” slutter Marie Dam Feldborg.

Undersøgelsen er en del af Huawei’s kampagne ”Be Present”.

Er du god til at lægge mobilen fra dig når du er sammen med andre? Hvordan agerer du med din smartphone i sociale sammenhænge?

Mere til historien

Dataene fra undersøgelsen er indsamlet på Epinions Danmarkspanel. Der er i alt gennemført1.002webinterviews med danskere i alderen 18-75 år i perioden 16. november til 22. november 2016. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til køn, alder, region og uddannelse.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer