Bluetooth 5 – længere rækkevidde og fordoblet hastighed

0

Bluetooth 5 er klar, men der går nogle måneder inden vi ser teknologien i de første produkter.

Bluetooth 5
Bluetooth 5

En ny generation af Bluetooth er klar. Navnet er Bluetooth 5 og teknologien er nu klar. Producenterne kan nu så småt begynde at bygge teknologien ind i deres produkter.

 – Ny Bluetooth-version fordobler rækkevidden

I forhold til det Bluetooth vi kender i dag, så kommer Bluetooth 5 med en række forbedringer. Den byder nemlig på længere rækkevidde og hurtigere overførselshastighed m.m.

Faktisk er rækkevidden med Bluetooth 5 fire gange så stor som tidligere, det betyder, at forbundne enheder kan være længere væk fra hinanden uden at miste forbindelsen. Data overføres også op til dobbelt så hurtigt som tidligere. Bluetooth forbindelsen er desuden blevet mindre påvirkelig af forstyrrelser fra andre trådløse teknologier.

Forbedringerne gør også, at Bluetooth vil kunne bruges til at dække hele hjem og erhvervsbygninger.

Der går dog lige lidt inden Bluetooth 5 vil være at finde i produkter på markedet. Ifølge Bluetooth Special Interest Group, der står bag standarden, så går der mellem 2-6 måneder før vi ser de første produkter med Bluetooth 5.

Bluetooth 5 er bagudkompatibelt med de tidligere udgaver af Bluetooth, men understøtter dine gamle Bluetooth-produkter ikke Bluetooth 5, så får du ikke de nye fordele. Dog kan de stadigvæk benyttes.

Mere til historien

Det ventes, at de fleste smartphones flagskibe næste år vil komme med Bluetooth 5.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer