Bluetooth 5 – længere rækkevidde og fordoblet hastighed

Bluetooth 5 er klar, men der går nogle måneder inden vi ser teknologien i de første produkter.

Bluetooth 5

Bluetooth 5

En ny generation af Bluetooth er klar. Navnet er Bluetooth 5 og teknologien er nu klar. Producenterne kan nu så småt begynde at bygge teknologien ind i deres produkter.

 – Ny Bluetooth-version fordobler rækkevidden

I forhold til det Bluetooth vi kender i dag, så kommer Bluetooth 5 med en række forbedringer. Den byder nemlig på længere rækkevidde og hurtigere overførselshastighed m.m.

Faktisk er rækkevidden med Bluetooth 5 fire gange så stor som tidligere, det betyder, at forbundne enheder kan være længere væk fra hinanden uden at miste forbindelsen. Data overføres også op til dobbelt så hurtigt som tidligere. Bluetooth forbindelsen er desuden blevet mindre påvirkelig af forstyrrelser fra andre trådløse teknologier.

Forbedringerne gør også, at Bluetooth vil kunne bruges til at dække hele hjem og erhvervsbygninger.

Der går dog lige lidt inden Bluetooth 5 vil være at finde i produkter på markedet. Ifølge Bluetooth Special Interest Group, der står bag standarden, så går der mellem 2-6 måneder før vi ser de første produkter med Bluetooth 5.

Bluetooth 5 er bagudkompatibelt med de tidligere udgaver af Bluetooth, men understøtter dine gamle Bluetooth-produkter ikke Bluetooth 5, så får du ikke de nye fordele. Dog kan de stadigvæk benyttes.

Mere til historien

Det ventes, at de fleste smartphones flagskibe næste år vil komme med Bluetooth 5.

Ny Bluetooth-funktion på iPhone – sådan bruger du den

TIP: Bluetooth-enheder vil fungere bedre på din iPhone, hvis du angiver typen. Læs hvordan du indstiller enhedstypen korrekt.

(mere…)
iOS 13.1.2: Apple løser irriterende Bluetooth-fejl på iPhone

Bøvler du med Bluetooth-forbindelsen på din iPhone? Apple har netop leveret en løsning, hvor iPhone ikke længere dropper bilens infotainment-system.

(mere…)
Sonos har gang i bærbar højttaler med Bluetooth

KORT NYT: Sonos arbejder angiveligt på deres første højttaler med Bluetooth. Ifølge rygterne er der tale om en bærbar tag-med højttaler.

(mere…)
2019 iPhone kommer måske med dual-Bluetooth

RYGTE: Apples næste iPhone kommer måske med mulighed for at tilslutte to Bluetooth enheder på samme tid.

(mere…)
Google vil udbrede Fast Pair hurtigere

Hurtig Bluetooth parring på Android, kaldet Fast Pair, skal udbredes hurtigere, fortæller Google. (mere…)

Ny Chromecast vil understøtte Bluetooth

RYGTE: Google lancerer snart en ny Chromecast, der vil have Bluetooth understøttelse. (mere…)

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram