iPhone sender opkaldsdata i realtid til Apple

SIKKERHED: Info om opkaldsdata sendes løbende til Apples-servere, og dine iCloud-data udleveres mod en dommerkendelse.

Smartphone iPhone miljø kaffe

(Foto: StockSnap)

Opkaldsinformationer fra iPhone bliver sendt i næsten realtid til iCloud og dermed Apple, skriver Forbes. Meldingen kommer fra Elcomsoft, en russisk leverandør af hackingværktøjer til iPhone. Brugerne har ingen mulighed for at slå funktionen fra, lyder det fra Elcomsoft.

- ”Synkronisering af opkaldslister sker næsten i realtid – nogle gange med et par timers forsinkelse. Det eneste det kræver er, at du har iCloud Drive aktiveret, og du kan ikke deaktivere synkroniseringen, med undtagelse af, at slå iCloud Drive helt fra, men så vil nogle apps stoppe med at virke på grund af iCloud-relaterede funktioner,” fortæller Vladimir Katalov, CEO, Elcomsoft.

Også Facetime opkaldsinformation bliver sendt til iCloud samt information om indgående mistede opkald fra WhatsApp og Skype.

Katalov mener, at den automatiserede synkronisering kan give politimyndigheder og retssystem adgang til værdifulde data fra iPhone.

- Billige Android-telefoner overvåger dit privatliv

Apple kan give myndighederne dine data

Tidligere har Apple afvist at hjælpe FBI-specialister med at bryde ind og hacke en iPhone 5C, der tilhørte attentatmanden Syed Rizwan – kendt som ”San Barnardino shooter”, men dataene fra iCloud-kontoen blev udleveret, skriver Forbes.

Angiveligt udleverer Apple data fra iCloud, hvis der foreligger en dommerkendelse. Reelt betyder det adgang til e-mails, logs og indhold, tekstbeskeder som SMS/MMS og iMessage, billeder, dokumenter, kontakter, kalenderaftaler, bogmærker og backup af iOS-enheder.

- ”iCloud gemmer kun indhold som indehaveren har besluttet at have på iCloud-kontoen mens kundens konto er aktiv. Apple genskaber ikke slettet indhold når det er slettet fra Apples servere,” skriver Apple i et officielt dokument der beskriver guidelines til juraen omkring brugen af deres tjenester og produkter.

Desuden står der, at Facetime opkalds-invitationer og logs gemmes i 30 dage, men selve kommunikationen kan ikke tilgås, da den er ”end-to-end”-krypteret.

- GUIDE: Beskyt dit Apple ID mod hackere

Mere til historien

Inden man gemmer sig under sølvpapirshatten, så er dette vel ikke det store problem for kunderne, hvis man ellers er lovlydig? Det største problem er vel reelt hvis der pludselig skete et stort datalæk?

Læs også:
- BAGGRUND: Sådan blev Sisses telefon ’hacket’

Skærmen er altid tændt på iPhone 15 Pro - sådan slår du det fra

TIP: Always-on, skærmen slukker aldrig, kan slås fra på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Sådan gør du.

(mere…)
Apple har sendt iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklerne

Apple har sendt den første betaversion af iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklere.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
iPhone 15-salget skyder i vejret
(mere…)
Er der overdreven varmeudvikling på iPhone 15 Pro
(mere…)
Lille opdatering til din iPhone

Nu kan din iPhone og iPad opdateres.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram