iPhone sender opkaldsdata i realtid til Apple

SIKKERHED: Info om opkaldsdata sendes løbende til Apples-servere, og dine iCloud-data udleveres mod en dommerkendelse.

Smartphone iPhone miljø kaffe

(Foto: StockSnap)

Opkaldsinformationer fra iPhone bliver sendt i næsten realtid til iCloud og dermed Apple, skriver Forbes. Meldingen kommer fra Elcomsoft, en russisk leverandør af hackingværktøjer til iPhone. Brugerne har ingen mulighed for at slå funktionen fra, lyder det fra Elcomsoft.

– ”Synkronisering af opkaldslister sker næsten i realtid – nogle gange med et par timers forsinkelse. Det eneste det kræver er, at du har iCloud Drive aktiveret, og du kan ikke deaktivere synkroniseringen, med undtagelse af, at slå iCloud Drive helt fra, men så vil nogle apps stoppe med at virke på grund af iCloud-relaterede funktioner,” fortæller Vladimir Katalov, CEO, Elcomsoft.

Også Facetime opkaldsinformation bliver sendt til iCloud samt information om indgående mistede opkald fra WhatsApp og Skype.

Katalov mener, at den automatiserede synkronisering kan give politimyndigheder og retssystem adgang til værdifulde data fra iPhone.

Billige Android-telefoner overvåger dit privatliv

Apple kan give myndighederne dine data

Tidligere har Apple afvist at hjælpe FBI-specialister med at bryde ind og hacke en iPhone 5C, der tilhørte attentatmanden Syed Rizwan – kendt som ”San Barnardino shooter”, men dataene fra iCloud-kontoen blev udleveret, skriver Forbes.

Angiveligt udleverer Apple data fra iCloud, hvis der foreligger en dommerkendelse. Reelt betyder det adgang til e-mails, logs og indhold, tekstbeskeder som SMS/MMS og iMessage, billeder, dokumenter, kontakter, kalenderaftaler, bogmærker og backup af iOS-enheder.

– ”iCloud gemmer kun indhold som indehaveren har besluttet at have på iCloud-kontoen mens kundens konto er aktiv. Apple genskaber ikke slettet indhold når det er slettet fra Apples servere,” skriver Apple i et officielt dokument der beskriver guidelines til juraen omkring brugen af deres tjenester og produkter.

Desuden står der, at Facetime opkalds-invitationer og logs gemmes i 30 dage, men selve kommunikationen kan ikke tilgås, da den er ”end-to-end”-krypteret.

GUIDE: Beskyt dit Apple ID mod hackere

Mere til historien

Inden man gemmer sig under sølvpapirshatten, så er dette vel ikke det store problem for kunderne, hvis man ellers er lovlydig? Det største problem er vel reelt hvis der pludselig skete et stort datalæk?

Læs også:
BAGGRUND: Sådan blev Sisses telefon ’hacket’

iOS 17.5 er på vej – her er nyhederne

Apple har udgivet den anden betaudgave af iOS 17.5. Vi har set på de største nyheder i opdateringen.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram