iPhone-ejere mere selvoptaget end Android-ejere

12

UNDERSØGELSE: Skal man tro en britisk undersøgelse, så er der forskel på ejerne af iPhone og Android telefoner.

iPhone Android iOS
iPhone eller Android? (Foto: http://copy-delete.blogspot.dk/2014/05/android-vs-apple-which-one-is-better.html)

De to mest dominerende styresystemer på smartphones er Android og iOS. Foruden brugerne af disse ofte har en mening om, hvilken platform der er bedst. Ja så viser et en ny britisk undersøgelse også, at der er mærkbar forskel på brugernes personlighed.

Undersøgelsen er foretaget på University of Lancaster og University of Lincoln, der begge er i Storbritannien. Undersøgelsen bygger på et repræsentativt udvalg på 530 personer gennem 2015 og 2016. Det skriver Tek.no.

 – 7 ud af 8 smartphones er Android-telefoner

Mobilejerne er blevet interviewet omkring en række forskellige ting, der omhandler dem selv og de holdninger de har til deres smartphone.

Nogle af de resultater, som er kommet ud af undersøgelsen, er blevet sammenfattet til en række stikord, der altså skal afsløre noget om ejerne af telefonerne.

iPhone-ejere:

  • Yngre
  • Mere end dobbelt så stor sandsynlighed for at være kvinde
  • Har mere tendens til at se sin telefon som et statussymbol
  • Mere udadvendte

Android-ejere:

  • Ældre
  • Mænd
  • Mere ærlige
  • Mindre interesserede i penge og status

 – Apple: 6 ud af 10 har nu iOS 10

iphone og android valgForskerne bag undersøgelsen mener, at resultaterne altså kan bruges til, at man kan få en fornemmelse af, hvilken type mennesker man har med at gøre.

– ”Vi demonstrerer for første gang, at et individs valg af smartphone kan give brugbare spor, når det handler om at forudsige deres personlighed og andre individuelle karakteristika,” siger David Ellis fra Lancaster University til Metro.

Undersøgelsen konkluderede også, at iPhone-ejerne fremviste et lavere niveau af ”ærlighed og ydmyghed”.

Forskerne bag undersøgelsen mener, at resultaterne også kan bruges inden for markedsføring. Bortset fra det er det uvist, hvad resultaterne skal bruges til.

Mere til historien

Som med alle andre undersøgelser, så skal man tage resultaterne med et gran salt. Da det er uvist om de er repræsentative for kundegrupperne generelt. Undersøgelsen giver heller ikke svar på, hvilke Android-modellerne, som Android-ejerne havde. Der er formentlig forskel på low- og midrange kunder og high-end. Du kan se undersøgelsen her , men det kræver dog registrering at se hele undersøgelsen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer