Huawei Mate 9 Pro – mød den vilde topmodel

Huawei kommer nu et stort skridt foran konkurrenterne. Mød den nye Huawei Mate 9 Pro, en ny topmodel fra øverste hylde.

Huawei Mate 9 Pro - gold (Foto: Huawei)

Huawei Mate 9 Pro – gold (Foto: Huawei)

Mate 9 Pro. Sådan lyder navnet på den nye super-smartphone, som Huawei har lanceret.

Det har været hemmelighedskræmmeri omkring hvad den kinesiske producent havde i ærmet. Men nu er den altså offentliggjort.

Mate 9 Pro er satsningen på det danske marked. Og altså det, som Huawei Danmark ikke kunne røbe torsdag den 3. november, da Mate 9 og Mate 9 Porsche blev lanceret i München. Meldingen dengang var, at Mate 9 ikke kom på det danske marked – Mate 9 Pro er altså forklaringen.

Ifølge Huawei selv, så er Mate 9 Pro et skridt foran, hvad du forventer af en smartphone.

Huaweis vildeste flagskib

Mate 9 Pro kommer med en 5,5 tommer WQHD AMOLED skærm, som har kurvede sider. Skærmen er produceret af Samsung, og der kan da også drages paralleller til Galaxy S7 Edge på designet. Skærmens opløsning er på 2560 x 1440 pixels og 534 PPI.

De kurvede sider fra fronten går igen på bagsiden, hvilket er med til at give en god fornemmelse når den holdes i hånden. Faktisk ”spidser telefonen til ud mod kanterne”. Selvom skærmen har en lille krumning, er det ikke helt på det niveau vi ser på Samsungs Edge-modeller.

Det er ikke kun på det ydre Mate 9 Pro er en topmodel. Også i hardwaren er der ”fyldt op” med ting fra øverste hylde.

Mate 9 Pro – hovedspecifikationer

– Skærm: 5,5” AMOLED
– CPU: Kirin 960 (ARM-Cortex A73/A53 octa-core)
– GPU: Mali G71 octa-core
– RAM: 6 RAm
– Intern hukommelse: 128 GB
– Batteri: 4.000 mAh
– Kamera: 12 megapixels + 20 megapixels (dual kamera – Leica)
– Frontkamera: 8 megapixels
– Stik: USB Type-C + 3,5 mm jackstik
– Mål: 152.0 x 75.0 x 7.7 mm
– Vægt: 169 gram
– System: Android 7.0 Nougat + EMUI 5.0

Kraftig processor og dual-SIM

Huawei Mate 9 Pro - grey (Foto: Huawei)

Huawei Mate 9 Pro – grey (Foto: Huawei)

Mate 9 Pro kommer med Huaweis egenudviklede processor i seneste version – nemlig Kirin 960 fra HiSilicon, der er Huaweis eget mærke.

Processoren er den første, som benytter sig af ARM-Cortex-A73/A53 octa-core CPU og Mali G71 octa-core GPU. Dertil kommer så den har hele 6 GB RAM.

De fysiske mål på Mate 9 Pro er 152,0 x 75,0 x 7,7 mm.

Mate 9 Pro understøtter den nyeste dual-SIM teknologi ”Real Dual SIM”, som gør det muligt at benytte 3G-data på SIM-kort nummer to, hvilket hidtil ikke har været muligt.

Mate 9 Pro kommer udelukkende i en variant med 128 GB intern hukommelse. Så plads er der også nok af. Du kan i den danske version desværre ikke tilføje yderligere 256 GB via MicroSD-kort, sådan som tilfældet er på Mate 9 Porsche designudgaven.

Det er desuden Android 7.0 Nougat, som er på Mate 9 Pro fra salgsæsken, samt brugerfladen EMUI 5.0 ovenpå.

Kæmpe batteri og superopladning

Batteriet på Mate 9 Pro er på 4.000 mAh. Det understøtter Huaweis SuperCharge 3.0 teknologi. Og teknologien kombineret med batteriet gør, at den har en ydelse uden sammenligning – i hvert fald ifølge producenten.

20 minutters opladning med den medfølgende oplader giver strøm til en hel dags brug. Mens 90 minutters tilslutning giver fra 0-100 procent strøm.

Opladeren, som medfølger i salgsæsken, har et output på 5 volt og 4.5 ampere.

Det er også værd at bemærke fingeraftrykslæseren, der nu sidder på fronten i hjemknappen. Det er nok markedet hurtigste. Knappen skal næsten ikke berøres, før telefonen er låst op.

Kameraet – anden generation med Leica

Kameraet på Mate 9 Pro er anden generation af Leica Dual kamera, der kommer med 2 x Hybrid Zoom og optisk billedstabilisering (OIS). Dette giver endnu bedre billeder ved svag belysning og ved videooptagelse.

Dual kameraet består af to linser. Den ene er en 12 megapixels f/2.2 RGB-sensor og den anden er en 20 megapixels monokromsensor f/2.2.

I forhold til første generation af Leica dual-kameraet, så forbedrer anden generation digital zoom, leverer bedre dybdeskarphedseffekter, har dedikeret foto-chip og et 4-i-1 Hybrid Auto-fokus system (laserfokus, fasefokus, dybdefokus og kontrastfokus).

Du kan optage 4K-video med telefonen, samt tage selfies med frontkameraet på 8 megapixels.

Og er du en ørn til at tage billeder, så kan du ”lege” med Pro-tilstanden i kameraet, som lader dig indstille alt fra ISO til lukkerhastigheden.

Billeder af Huawei Mate 9 Pro

Kan købes i julemåneden

Huawei har oplyst, at salgsstarten af Mate 9 Pro allerede skydes i gang på lanceringsdagen, så interesserede kan forudbestille et eksemplar.

Mate 9 Pro lander i handlen omkring tirsdag den 20. december 2016 og alle landets store teleselskaber, samt mange andre salgskanaler, får den på hylderne.

Den vejlede pris er 5.999 kroner uden abonnement.

Mere om pris og tilgængelighed for Huawei Mate 9 Pro

Første kig på Mate 9 Pro

Mere til historien

Huawei har sørget for, at du med EMUI 5.0 altid har dine favoritapplikationer lige ved hånden. Og du kan tilgå mere end 50 procent af alle Mate 9 Pros funktioner med kun to klik, mens 90 procent af funktionerne kan tilgås ved tre klik.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
108 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram