Pas på! Falske konkurrencer er nået til Instagram

1

Facebook lider af det, og nu er det kommet til Instagram også – nemlig falske profiler og konkurrencer. Læs mere her.

Gode råd fra Forbrugerombudsmanden
Gode råd fra Forbrugerombudsmanden

Vi har tidligere skrevet om falske konkurrencer på Facebook. Nu er der kommet lignende konkurrencer på Instagram.

Der florerer lige nu flere falske profiler på det sociale medie Instagram, og dem skal man passe på, for det kan koste en dyrt at følge retningslinjerne på de falske profiler, lyder advarslen fra Forbrugerombudsmanden. Det skriver DR.dk.

Det er på Instagram som på Facebook. Fuskerne udgiver sig for at være etablerede firmaer, som danskerne kender godt i forvejen. Tidligere har det blandt andet været Royal Copenhagen, Humac og McDonalds, som har været ”udnyttet” på Facebook.

Og nogle af de der netop nu udnyttes på Instagram er elgiganten_dk, humac_dk, bilka_fields og mcdonalds_online.

Profilerne ser ved første øjekast tilforladelige ud, men det er de ikke.

 – Facebook bekriger falske profiler og bedragere

Disse profiler skal du passe på

Som nævnt tidligere i artiklen, så er det altså elgiganten_dk, humac_dk, bilka_fields og mcdonalds_online, som netop nu er nogle af de falske profiler. Det oplyser Forbrugerombudsmanden.

De reklamerer alle med, at man kan købe billige høretelefoner, højtalere eller gavekort. Klikker man på disse, så kommer man ikke ind til de pågældende produkter, men man betaler for at deltage i en konkurrence. Derudover bliver man også medlem af jobportalen 123jobresume, hvilket koster 299 kroner om måneden.

Det kan derfor blive en dyr affære, hvis man falder i fælden og bliver taget ved næsen.

 – TIP: Sådan tjekker du om en Facebook side er fusk

Ifølge Forbrugerombudsmanden er antallet af falske konkurrencer den senere tid eksploderet på de sociale medier.

– ”Jeg opfordrer derfor alle forbrugere til at være ekstra kritiske over for de tilbud og konkurrencer, de møder, særligt hvis de samtidig skal give deres betalingsoplysninger,” siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

Mere til historien

Det kan også være falske profiler på ”almindelige personer”, som du skal være opmærksom på. Køber du noget via Instagram eller Facebook, så undersøg profilen godt og grundigt. Og husk brug din sunde fornuft.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer