Facebook vil konkurrere mod SnapChat

Facebook køber nyt ansigtsgenkendelsesfirma, for at konkurrere med SnapChat.

Facebook på smartphone (Foto: Gerd Altmann)

Facebook på smartphone (Foto: Gerd Altmann)

Facebook bliver presset af SnapChat, der gerne vil på børsen. Dermed bliver konkurrencen om de sociale mediehungrende brugere skærpet. Facebook har derfor købt et lille start-up kaldet FacioMetrics, så de bedre kan konkurrere på billede og videodelinger.

FacioMetrics blev startet sidste år af studerende, som specialiserer sig i intelligent ansigtsgenkendelsesalgoritmer, som i real time laver maskinlæring og dermed løbende bliver klogere.

Facebook håber at "det vil hjælpe med at give sjove effekter til billeder og video" siger en talsmand for Facebook. Dermed kan Facebook lave real time filtre til billeder og videoer, ligesom vi kender fra SnapChat.

 - 10 tips til Facebook Messenger – tricks til bedre brug

- "Vi tager et stort skridt frem, ved at tilslutte os Facebook-teamet og vi vil kunne avancere vores arbejde i stor skala, og nå folk over hele verden," siger stifter og CEO Fernando De La Torre på firmaets hjemmeside. Du kan se en video hvordan FacioMetrics virker herunder.

Facebook Messenger understøtter 3D Touch

Mere til historien

Konkurrencen mellem Facebook og SnapChat er steget gennem det seneste stykke tid, og det er heller ikke nogen hemmelighed, at Facebooks Mark Zuckerberg ville købe SnapChat for 20 milliarder kroner for nogle år siden. WhatsApp og Instagram har tidligere sagt ja til lignende tilbud, men SnapChat stifter Even Spiegel sagde nej tak. SnapChat er på vej mod børsmarkedet, og kan se frem til en belønning omkring 27 milliarder kroner, mens firmaet vil få en værdi omkring 35 milliarder dollars, altså omkring 240 milliarder kroner.

Facebook er klar med Messenger Day

TikTok viser krig - bare ikke for russere

Journalister har afdækket, at stormombruste TikTok skelner mellem profiler fra Rusland og fra Ukraine.

(mere…)
Gentager det samme vrøvl

TikTok sejler rundt i ukonkrete svar på kritiske spørgsmål og fastholder påstande, som forlængst er modbevist.

(mere…)
Børn tester sig for psykiske sygdomme på TikTok

Børn og unge diagnosticerer sig selv med blandt andet ADHD via TikTok. Det bekymrer Børns Vilkår.

(mere…)
Snapchat er blacklistet – ejeren er overrasket

I lighed med TikTok er Snapchat nu blacklistet. Ejeren af Snapchat er overrasket. De mener selv, at de gør meget ud af sikkerheden.

(mere…)
Nyt forældreværktøj i Snapchat

Et værktøj skal beskytte børn og unge på Snapchat, men er det nok?

(mere…)
Danskere overvejer sletning

Dilemma…. Fed underholdning eller farlig app? Skal TikTok fjernes fra telefonen?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram