Facebook vil konkurrere mod SnapChat

Facebook køber nyt ansigtsgenkendelsesfirma, for at konkurrere med SnapChat.

Facebook på smartphone (Foto: Gerd Altmann)

Facebook på smartphone (Foto: Gerd Altmann)

Facebook bliver presset af SnapChat, der gerne vil på børsen. Dermed bliver konkurrencen om de sociale mediehungrende brugere skærpet. Facebook har derfor købt et lille start-up kaldet FacioMetrics, så de bedre kan konkurrere på billede og videodelinger.

FacioMetrics blev startet sidste år af studerende, som specialiserer sig i intelligent ansigtsgenkendelsesalgoritmer, som i real time laver maskinlæring og dermed løbende bliver klogere.

Facebook håber at “det vil hjælpe med at give sjove effekter til billeder og video” siger en talsmand for Facebook. Dermed kan Facebook lave real time filtre til billeder og videoer, ligesom vi kender fra SnapChat.

 – 10 tips til Facebook Messenger – tricks til bedre brug

– “Vi tager et stort skridt frem, ved at tilslutte os Facebook-teamet og vi vil kunne avancere vores arbejde i stor skala, og nå folk over hele verden,” siger stifter og CEO Fernando De La Torre på firmaets hjemmeside. Du kan se en video hvordan FacioMetrics virker herunder.

– Facebook Messenger understøtter 3D Touch

Mere til historien

Konkurrencen mellem Facebook og SnapChat er steget gennem det seneste stykke tid, og det er heller ikke nogen hemmelighed, at Facebooks Mark Zuckerberg ville købe SnapChat for 20 milliarder kroner for nogle år siden. WhatsApp og Instagram har tidligere sagt ja til lignende tilbud, men SnapChat stifter Even Spiegel sagde nej tak. SnapChat er på vej mod børsmarkedet, og kan se frem til en belønning omkring 27 milliarder kroner, mens firmaet vil få en værdi omkring 35 milliarder dollars, altså omkring 240 milliarder kroner.

– Facebook er klar med Messenger Day

Opråb til Meta: Stop svindlen

Meta mener det er vanskeligt, at stoppe svindleres annoncer. Kunstig intelligens er sat på opgaven, men fejler.

(mere…)
TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram