Tjeep ramt af store opstartsproblemer – direktøren undskylder

Det nye lavprisselskab Tjeep har store problemer. Det får direktøren til undskylde offentligt.

Kundeservice hos Tjeep i København (Foto: MereMobil.dk)

Kundeservice hos Tjeep i København (Foto: MereMobil.dk)

Det nye lavprisselskab Tjeep er, efter lanceringen, blevet ramt af en byge af problemer. Det virker som om teleselskabets karakteristiske fugle ikke har været helt flyveklare.

Problemerne har hobet sig op siden lanceringen, og det har fået Tjeeps direktør til at at rykke ud med en offentlig undskyldning til alle selskabets kunder.

Undskyldningen blev meldt ud på selskabets Facebook-side, men underligt nok er undskyldningen ikke sendt direkte til selskabets kunder via e-mail – og der linkes heller ikke til undskyldningen fra selskabets hjemmeside, selvom undskyldningen ligger på hjemmesiden.

Tilføjet 20/10-2016 Kl. 14:10: Tjeep har nu udsendt e-mail til kunderne med direktørens beklagelse.

I brevet til selskabets kunder indrømmer direktøren blankt, at Tjeep har haft en meget problematisk start.

Tjeep erklærer priskrig med markante besparelser

Fuglen kan ikke flyve

Tjeep har haft store problemer med udsendelsen af simkort, og mange kunder har ventet forgæves ved postkassen i flere uger. De heldige kunder som har modtaget deres simkort er samtidig røget ind i andre problemer.

Kunder, der har bedt om nummerportering fra et andet teleselskab, har endnu ikke fået deres nummer overført, og de har endnu ikke fået adgang til selskabets selvbetjeningsside.

Tjeep har samtidig valgt at udskyde nummerporteringen for kunderne på grund af de mange teknisk problemer, men den information har selskabet åbenbart glemt at informere kunderne om, hvilket man tydeligt kan se ud fra selskabets mange dårlige anmeldelser på Trustpilot

På Trustpilot.dk kan man samtidig læse om en meget ivrig kundeservice, der opfordrer Tjeeps kunder til at lave gode anmeldelser af Tjeeps kundeservice på netop Trustpilot.

Tjeep er billigt – men så du det med småt?

Flere problemer

De kunder, som ikke har valgt at flytte deres nummer til Tjeep, er blevet mødt af andre udfordringer. Der er bøvl med datatrafik, som simpelthen ikke virker, og der har ligeledes været problemer med at modtage og sende SMS-beskeder.

I forhold til den manglende dataadgang skriver Tjeep i brevet:

– “Vores samarbejdspartner arbejder på en løsning med dataforbindelsen. Desværre har det taget længere end forventet og derfor er vi forsinket. Det er vores samarbejdspartners opfattelse, at data vil virke i denne uge”, lyder det fra Kim Damkær.

Læs hele brevet fra Tjeeps direktør Kim Damkær, hvor der også svares på flere andre spørgsmål om problemerne.

Mere til historien

Tjeep benytter Telenors mobilnetværk (TT-netværket) og satte stikket i den 14. september 2016.

Læs også:
Beklagende Tjeep-direktør: Det kører i næste uge

Eesy klar med eSim – og et godt tilbud

Lavprisselskabet Eesy er nu klar med eSim til kunderne, hvilket gør det muligt at komme online på 2 minutter.

(mere…)
Teleselskabet 3 har tiltrukket over 5.000 nye kunder

KORT NYT: Årets tredje kvartal har været godt for teleselskabet 3, som har haft succes med at tiltrække mere end 5.000 nye kunder.

(mere…)
CBB vinder atter prisen for Danmarks mest tilfredse mobilkunder

For tredje gang i træk har CBB Mobil vundet prisen for mobilbranchens mest tilfredse og loyale kunder.

(mere…)
CBB Mobil giver 3 måneders gratis Mofibo

Elsker du lyd- eller e-bøger, har CBB Mobil måske det rette for dig. Netop nu kan du få 3 måneders gratis adgang til Mofibo.

(mere…)
Nyt mobilselskab kåret til ”bedst i test”

En ny spiller kom på mobilmarkedet for syv måneder siden og trods den korte tid på markedet er de netop kåret til ”bedst i test".

(mere…)
Call Me klar med nyt reklameunivers

Call Me er klar med en ny reklamekampagne, der skal forsøge at styrke deres position på lavprismarkedet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram