Samsung Galaxy S8 får 4K skærm

0

Samsung har været noget i vælten den seneste måned, men der kommer altid en pige og en sporvogn til. Og en Galaxy S afløser.

Samsung Galaxy S7 Edge i Pink Gold (Foto: Samsung)
Samsung Galaxy S7 Edge i Pink Gold (Foto: Samsung)

Det er næppe gået nogens næse forbi, at Samsung har været brandvarme i september og oktober. Men Samsung skal naturligvis fortsætte deres roadmap og produktionsplaner. Det gælder om at komme op på hesten igen og vise at de stadig er et top-brand, der tør innovere og give os forbrugere nye funktioner.

De bedste og nyeste funktioner skal naturligvis komme i topmodellerne, og her har Samsung med deres Galaxy S serie en del vægt på skuldrene. Derfor er denne mobil altid vigtig. I følge rygterne kan den kommende Galaxy S8 få 4K opløsning i en 5,5 tommer skærm. Dette rygte kommer efter at Samsung i maj præsenterede netop en 5,5 tommer skærm med 4K opløsning til Virtual Reality. Det skete til en skærm messe i Californien, kaldet “The Society for Information Display”.

 – Galaxy S8 kommer måske kun i Edge-variant

4K skærm til VR

4K skærmen vil dog give nogle batteriudfordringer, som vi også har set hos Sony Xperia Z, der netop har 4K skærm. En løsning kunne være, at telefonen primært kører QHD i apps, men så snart der åbnes 4K video eller billeder, så skifter skærmen til den højeste opløsning. 4K vil være anvendeligt til netop Virtual Reality, hvor man har telefonen helt tæt på øjnene. Og her kommer en skærm med 800ppi til sin ret i spil eller video.

Denne 4K opløsning kræver en del processorkraft og derfor går der også rygter om en ny Mali G71, hvor grafikchippen skulle være hurtigere end den kommende Snapdragon 830. Men nu må vi se, om ikke andet er det godt at Qualcomm får lidt konkurrence til deres populære Snapdragon serie. Samsung har før gjort, så visse dele af verdenen fik en Galaxy S med Mali og Exynos chip, mens andre lande fik en Snapdragon version.

 – Galaxy S7 i processordyst: Exynos 8890 vs. Snapdragon 820

Appropos QHD, så er der også tale om, at S8 vil komme i en mindre 5,1 tommer model, med opløsningen på 2560×1440. Den vil derfor være et mere prisvenligt alternativ, men som S8 model, bliver den nok aldrig helt billig.

Kamera, AI og dato

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Galaxy S serien skal naturligvis have et ordenligt kamera. Og her siger rygterne at Samsung også hopper på bølgen med dual-kamera, for at give bedre billeder. Hvordan det ekstra kamera skal bruges er uvist, men Samsung og Apple kigger naturligvis meget på hinanden. Så det kan sagtens tænkes at det dobbelte kamera skal bruges til at give bedre zoomede billeder, som vi har set på iPhone 7 Plus. Det kan selvfølgelig også være, at Samsung vil udnytte det ekstra kamera på en helt anden måde. Det nye dobbelte kamera rygtes dog stadig til at være 12 megapixels, men det burde også være rigeligt til de fleste.

 – Samsung Galaxy S7 Edge har det bedste kamera

Samsungs S Voice app har blandt engelsk-talende medier længe været den dårligste blandt Google Assistent og Siri. Derfor forventer en del, at S Voice får sparket til fordel for en ny assistent. Dette kommer naturligvis heller ikke helt ud af den blå luft, da Samsung købte Viv Labs i starten af oktober. Et firma som laver intelligent interface udvikling, altså brugersystemer som stemmegenkendelse. Om Viv Labs systemer kan nå at blive klar til Galaxy S8’s lancering er dog uvist.

Lanceringen vil formentlig foregå nær februar som den plejer. De sidste tre år er Samsung’s topmodel blevet lanceret natten før MWC som i år starter 27 februar, og hvorfor stoppe en god tradition?

Mere til historien

Galaxy S serien er Samsungs topmodel, og ubetinget vigtigste model. Det er den som har givet Samsung sin succes i nyere tid og løftet firmaet til nye højder. Ikke alle har råd til en S, især ikke i udlandet, men funktionerne kommer løbende til de billigere Galaxy modeller.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer