MoMA-museet udstiller de første emojis

Det verdenskendte kunstmuseum Museum of Modern Art har nu sikret sig, at få de originale 176 emojis i deres faste udstilling.

The set of 176 original emoji characters which have been donated to the Museum of Modern Art in New York City are seen in an undated handout image. Shigetaka Kurita/Gift of NTT DoCoMo/Museum of Modern Art/Handout via Reuters

The set of 176 original emoji characters which have been donated to the Museum of Modern Art in New York City are seen in an undated handout image. Shigetaka Kurita/Gift of NTT DoCoMo/Museum of Modern Art/Handout via Reuters

Emoji’s er snart ikke længere kun til brug på smartphones, tablets og lignende. Inden længe kan de nemlig også ses på kunstmuseet (MoMA). Det skriver DR.dk.

Det verdenskendte kunstmuseum MoMA vil nemlig inden længe præsentere de 176 originale emojis, som en del af deres faste udstilling.

 – Fejl i de nye Samsung emojis

De 176 originale emojis blev første gang præsenteret i 1999 af japaneren Shigetaka Kurita, som arbejdede for teleselskabet NTT Docomo. De var egentlig beregnet til brug på personsøgere.

De mest kendte af de originale emojis er den knyttede næve, de 12 stjerneegn, vejrsymboler og forskellige hjerter.

MoMA’s aftale omkring udstillingen med de mange emojis sker også i samarbejde med Docomo. Museet udstiller figurerne i forskellige udgaver og vil fra december blive udstillet i museets lobby. Det skriver New York Times.

 – Apple klar med 12 nye emojis i iOS 10

Hjerte emoji (Kilde: MoMA.com)

Hjerte emoji (Kilde: MoMA.com)

– ”På en måde har vi i virkeligheden erhvervet en ny kommunikationsplatform. Men samtidig er emojis ideografer, som er en af de ældste måder at kommunikere på. Jeg elsker den måde, århundrederne er forbundet på,” siger Paola Antonelli, kurator på MoMA.

Mere til historien

MoMA har tidligere sikret sig ”kunst” af den digitale slags, da de blandt andet i 2010 erhvervede sig @-symbolet – og de har også gennem tiden sikret sig en række computerspil.

Du får nye emojis på din iPhone til foråret

Når foråret kommer, så er 118 emojis på vej til din iPhone, hvor nogle er helt nye, mens andre er nye varianter af eksisterende.

(mere…)
iOS 16.4 og iPadOS 16.4 tilføjer nye emojis

Apple har sendt iOS 16.4 og iPadOS 16.4 ud i betatest. Elsker du emojis, så er der nye emojis at glæde sig til.

(mere…)
Her er de mest populære emojis – 2022

De fleste kender nogen, som går amok med de små søde figurer - emojis. Se her de mest populære emojis i 2022.

(mere…)
Er dette næste års emojis?

Her får du et indblik i, hvilke nye emojis der kan være på vej.

(mere…)
Har du set de nye emojis? En grim trold venter

De nye emojis, som den gravide mand eller hænderne som folder et hjerte, er klar på iPhone og iPad med iOS 15.4. Men også på vej til Android og Windows.

(mere…)
Her er de mest populære emojis i 2021

Den mest populære emoji har ligget på førstepladsen siden 2019, men der er også nyt på listen. Se de mest benyttede emojis her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram