Apple klar med 12 nye emojis i iOS 10

0

Den næste store iOS-opdatering byder foruden en række nye features også på nye emojis, der forsøger at skabe ligestilling mellem køn og race.

Apple klar med nye emojis til iOS 10 (Foto: Apple)
Apple klar med nye emojis til iOS 10 (Foto: Apple)

Google har arbejdet på, sammen med Unicode, at få ligestilling mellem køn og race til at slå igennem – også på emojis. Og det står Apple altså ikke tilbage for og er derfor klar med 12 nye emojis i iOS 10. Det skriver Apple i en pressemeddelelse.

 – Dårligt Apple-regnskab sender aktierne op

Der er som nævnt tale om 12 nye emojis, men fordi der skal tages hensyn til forskellige køn og race, så bliver det altså til mere end 100 enkelte emojis.

Det er blandt andet nu muligt, at sende kvindelige emojis afsted, som både svømmer, cykler og surfer. Ligesom der nu også er kvindelige emojis i nogle af de ”erhverv”, som tidligere har været forbeholdt mænd, det er blandt andet detektiv og en ”arbejds-kvinde” med gul hjelm.

 – iPhone 7 start salg midt i september

Den mest opsigtsvækkende emoji er dog ”vandpistols-emojien”, som nu erstatter det ellers klassiske revolver-ikon. Dette har nemlig angiveligt ”pustet” lidt til debatten om våbenlovgivningen i USA. Ligesom også det nye “regnbue-flag” har fået en del opmærksomhed.

iOS 10 ventes, at blive frigivet i efteråret og formentlig i forbindelse med lanceringen af en den kommende iPhone.

 – iOS 10 er fyldt med bunkevis af nye funktioner

Mere til historien

Netop nu er anden betaversion tilgængelig for public betatestere, men det ventes at der snart kommer en ny version, da fjerde beta netop er frigivet til udviklere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer