Android 7.1 har nye hurtig-genveje

3

En af de nye funktioner i 7.1 opdateringen af Android er genveje, se funktionen i brug her.

Android 7.1 genvejsfunktion i apps (Kilde Android Central)
Android 7.1 genvejsfunktion i apps (Kilde Android Central)

Langt de færreste Android telefoner har fået Nougat 7.0 opdateringen, men det skal naturligvis ikke stoppe Googles udvikling af Android. 7.1 opdateringen, der byder primært på fejlrettelser og små justeringer, men der er også blevet plads til nogle nye funktioner.

– Android 7.1 beta 1 er klar – også til Danmark

En af disse er genveje til Googles egne apps. Genvejene gør, at man med Maps ikke behøver åbne appen for så at sige at man vil have navigation til sit arbejde. Med 7.1 kan man blot holde fingeren på Maps ikon lidt længere, og så kommer en lille pop-up menu frem. Det virker relativt simpelt, og på den måde kan man spare nogle tryk og dermed lidt tid.

Hvis en app har en genvejsfunktion som man bruger ofte, kan man også lave et ikon på forsiden til den funktion. Det ligner en ny app, men gør blot, at appen starter i den del af appen. For eksempel at Maps starter direkte med navigation til arbejdet, uden indtastning eller søgning er nødvendig.

Android 7.1 genvejsfunktion i apps (Kilde Android Central)
Android 7.1 genvejsfunktion i apps (Kilde Android Central)

– Android 7.1 Nougat – her er nyhederne

For at lave et ikon til genvejen skal holde fingeren på de to grå linjer til højre, når du har fået genvejsmenuen frem. Mens du trykker på de grå striber, flytter du fingeren ud på forsiden, ligesom du ville når du flytter apps rundt.

Evernote er med på bølgen

Evernote app udnytter Android 7.1's genvejsfunktion (kilde: Evernote)
Evernote app udnytter Android 7.1’s genvejsfunktion (kilde: Evernote)

En ting er at Googles egne apps udnerstøtter funtionen, men det bliver naturligvis mere brugbart hvis mange flere apps understøtter genveje. Dermed er det rart, at se, at Evernote allerede i deres seneste opdatering har taget højde for denne nye funktionalitet.

Lad os håbe mange flere vil implementere dette.

Er du stødt på andre apps, der udnytter den nye genvejsfunktion?

En tur rundt i Android 7.1

Mere til historien

I skrivende stund virker genvejene kun på Googles Pixel Launcher, men mon ikke andre producenter implementerer genveje i deres Android launchere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer