100.000 betalingskort spærres måske – sådan skal du forholde dig

0

Sådan skal du gøre hvis dit Visa/Dankort eller Mastercard er svindelmistænkt.

Betalingskort (Foto: Bruno Glätsch)
100.000 danskudstedte betalingskort er mistænkt for at kunne blive misbrugt (Foto: Bruno Glätsch)

Bankerne i Danmark bør præventivt spærre 100.000 betalingskort, da der er mistanke om potentielt misbrug, lyder det fra Nets, der mistænker at kortene kan misbruges af svindlere.

Over de seneste uger har der været konstateret et stigende misbrug af danskudstedte betalingskort i danske og internationale internetbutikker. En udenlandsk netbutik er kilden til svindlen, og årsagen til at en stor mængde kortoplysninger er kommet i hænderne på IT-kriminelle.

Mange typer af betalingskort er ramt. Listen tæller blandt andet Visa, Mastercard og Visa/Dankort, oplyser Net til MereMobil.dk.

Nordea dropper Swipp og overgår til MobilePay

Det skal du gøre med dit kort

Overordnet set skal du forholde dig i ro. Hvis du har et af de 100.000 potentielt ramte kort, skal du indtil videre ikke foretage dig noget.

Bankerne har forskellige procedurer i sådanne situationer. Ifølge Nets vil man blive kontaktet af banken hvis kortet er i farezonen og skal udskiftes. Enkelte vil opleve at kortet blot ikke fungerer mere, og her skal man naturligvis selv rette henvendelse til banken, der har udstedt kortet.

Hvis kortet lukkes eller udskiftes skal du være opmærksom på de steder, hvor kortet benyttes til kontinuerlige betalinger. Det kan være løbende betaling af dit abonnement hos teleselskabet, ved brug af Brobizz og naturligvis i MobilePay.

Dine kundekort skal ind i MobilePay

Mere til historien

For en måned siden blev bankerne anbefalet af Nets, at udskifte 15.000 danskudstedte kort. Den nye mistanke har relation til denne sag.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer