Hvor længe kan du lade mobilen ligge?

4

KORT NYT: Alene i et venteværelse. Hvor længe går der, inden du tager telefonen frem?

Person i venterum bruger smartphone
Person i venterum bruger smartphone

Vi kender det alle. Det at sidde og vente, uden selskab eller andet der kan holde os beskæftiget. Efter smartphonen er blevet allemandseje, er det heldigvis blevet lettere, at få tiden til at gå.

Men hvor længe går der, inden vi griber ud efter telefonen som selskab, når vi sidder alene? Det har universiteterne Würzburg og Nottingham Trent sat op som et eksperiment for Kaspersky Lab.

En testperson skulle i gennemsnit kun sidde 44 sekunder, inden mobilen var fremme. Mændene havde et gennemsnit på 21 sekunder, mens kvinderne kunne vente 57 sekunder.

Kærestepar nyder ferien mere, når mobilen bliver hjemme

Efterfølgende blev deltagerne spurgt, hvor længe de troede der gik, inden mobilen var i hånden. Cirka to til tre minutter, svarede de fleste.

Det er, ifølge forskning fra universiteterne, frygten for at gå glip af noget, der får telefonen hurtigt frem. Det er den såkaldte FOMO (fear of missing out).

Sender du kysse-smiley til chefen?

Video: Forsøgsperson i venterum

Mere til historien

Kaspersky Lab har i tidligere undersøgelser vist, at vi bruger smartphonen som en forlængelse af hjernen. Derfor kan mange ikke huske telefonnummeret til kæresten. Telefonnummeret til hjemmet, hvor vi boede som 10-årige, står derimod stadig klart i hukommelsen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer