Hvor længe kan du lade mobilen ligge?

KORT NYT: Alene i et venteværelse. Hvor længe går der, inden du tager telefonen frem?

Person i venterum bruger smartphone

Person i venterum bruger smartphone

Vi kender det alle. Det at sidde og vente, uden selskab eller andet der kan holde os beskæftiget. Efter smartphonen er blevet allemandseje, er det heldigvis blevet lettere, at få tiden til at gå.

Men hvor længe går der, inden vi griber ud efter telefonen som selskab, når vi sidder alene? Det har universiteterne Würzburg og Nottingham Trent sat op som et eksperiment for Kaspersky Lab.

En testperson skulle i gennemsnit kun sidde 44 sekunder, inden mobilen var fremme. Mændene havde et gennemsnit på 21 sekunder, mens kvinderne kunne vente 57 sekunder.

- Kærestepar nyder ferien mere, når mobilen bliver hjemme

Efterfølgende blev deltagerne spurgt, hvor længe de troede der gik, inden mobilen var i hånden. Cirka to til tre minutter, svarede de fleste.

Det er, ifølge forskning fra universiteterne, frygten for at gå glip af noget, der får telefonen hurtigt frem. Det er den såkaldte FOMO (fear of missing out).

- Sender du kysse-smiley til chefen?

Video: Forsøgsperson i venterum

Mere til historien

Kaspersky Lab har i tidligere undersøgelser vist, at vi bruger smartphonen som en forlængelse af hjernen. Derfor kan mange ikke huske telefonnummeret til kæresten. Telefonnummeret til hjemmet, hvor vi boede som 10-årige, står derimod stadig klart i hukommelsen.

Nogle børn ekskluderes digitalt

Ny undersøgelse afdækker store digitale skel i det danske samfund. Nogle børn rammes af skævvridningen.

(mere…)
Danskerne kigger mere på skærmen end nogensinde før

En ny undersøgelse viser, at danskerne kigger på skærmen mere end nogensinde før. Deloitte har igen i år undersøgt vores digitale vaner.

(mere…)
Her er de mest populære emojis - 2022

De fleste kender nogen, som går amok med de små søde figurer - emojis. Se her de mest populære emojis i 2022.

(mere…)
Advarsel: Pas på smartwatches i trafikken

Rådet for Sikker Trafik advarer mod brugen af smartwatches i trafikken.

(mere…)
5,3 milliarder mobiltelefoner bliver affald i 2022

Gamle mobiltelefoner indeholder værdifuldt materiale og bør i langt højere grad genbruges, lyder opfordringen fra organisationer der har til formål, at håndtere producentansvaret for udtjent elektronik.

(mere…)
EU vil forlænge levetiden på smartphones

EU er tæt på en lov, der vil øge levetiden på en smartphone til det dobbelte - og kræve hurtigere softwareopdateringer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram