Sådan overlever smartphonen sommervarmen

1

TIP: Smartphones tåler ikke sand, vand og fugt, hvilket sommeren nemt kan byde på. Se her hvordan du passer bedst på din mobil i sommervarmen.

Sommer
Sommer

Sommerferien er for alvor over Danmark og danskerne, da det er nu vi har det der kendes som ”industri-ferien”. Selvom sommer og sommervejr er skønt, så kan vand og sand være farligt for smartphones – hvad enten du holder ferie i Danmark eller udlandet.

Men du kan tage dine forholdsregler.

Går din smartphone i stykker som følge af en vand-, fugt- eller sandskade, så skal du ikke søge hjælp i reklamationsretten, da disse skader ikke er dækket. De skal derfor ”genoprettes” for egen regning eller hvis du har en ”all-risk”-forsikring, så dækker den måske, men her er ofte en selvrisiko.

Pas på: Fugt, sand og vand i mobilen er ikke dækket

Bukselommen kan dræbe mobilen

Der er dog mange, som har den opfattelse, at en smartphone skal have været udsat for vand før den bliver ødelagt, men det er absolut ikke tilfældet. En varm og fugtig bukselomme eksempelvis kan være rigeligt til, at mobiltelefonen påføres en fugtskade. Eller hvis du lægger telefonen i strandtasken sammen med fugtige håndklæder.

Sandkorn kan også være nok til at trænge ind i mobilen. Kommer der lidt sandkorn i ladeporten, så kan stikket blive vanskeligt eller umuligt at sætte i.

Heller ikke saltholdig luft har mobilen på længere sigt godt af. Det gælder også det klorholdige vand ved poolen.

(Foto: 3)
(Foto: 3)

Foruden ovenstående så kommer også varmen, som i det danske klima varierer meget, men tager man sydpå (eller når vi har det varmt herhjemme), så kan temperaturerne også gøre at den følsomme elektronik ødelægges. Ligesom der kan dannes kondensvand i telefonen, hvis den udsættes for høje temperaturer og derefter meget lave temperaturer.

Lukker din telefon ned fordi temperaturen bliver før høj, så gør den det i ”selvforsvar” for at beskytte elektronikken. Eksempelvis er iPhones og iPads designet til, at temperaturen omkring enhederne er mellem 0 og 35 graders celcius. Apple oplyser dog, at de kan tåle at være i temperaturer mellem -20 og 45 graders celcius uden brug.

Det er heller ikke fordi telefonerne ikke fungerer ved temperaturer højere end det angivne, men det er det producenten står indenfor.

Selvom der passes på telefonen i ferietiden, er uheldet lidt mere ude, samtidigt med mobilbrugerne er ude af huset.

Gode råd til mobilbrug i sommerlandet

  • Undlad at lægge din mobil i solen eller i en varm bil
  • Overopheder mobilen så køl den langsomt af – ikke noget med køleskab eller fryser
  • Læg ikke din mobil sammen med fugtige håndklæder
  • Opbevar ikke mobilen for tæt på kroppen, hvor den udsættes for fugt og sved
  • Udsæt ikke din telefon for store temperaturskift. Det kan skabe kondens
  • Bliver din mobil våd, så tag omgående batteriet af og lad delene tørre HELT (hvis batteriet kan tages ud)
  • Sand kan komme ind over alt. Blæs forsigtigt sand ud af hullerne med trykluft
  • Brug en vandtæt mobiltaske, men pas på kondens

TIP: Sådan redder du en våd mobil

Mere til historien

Hvis din smartphone alligevel bliver våd så sluk den øjeblikkeligt. Fjern covers, hukommelses- og SIM-kort, tag omgående batteriet ud, og tør alle delene grundigt af. Læg telefonen i en pose med rå ris eller silika-pakker. Disse suger fugt. Kryds fingrene og håb det bedste.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer