Sådan følges følges Tour de France på mobilen

5

TIP: Sommeren er over os, og det betyder en række sportsbegivenheder. Lørdag starter Tour de France. Se her hvordan du følger med fra mobilen.

Tour de France 2014
Tour de France 2014 – Etape 13 – Saint Etienne / Chamrousse (Foto: ASO/B.Bade)

Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Jørgen Leth er synonymer med Tour de France og TV 2s dækning af verdens største cykelbegivenhed. Vil man følge tour’en live med billeder skal det ske via TV 2 Play enten på smartphonen, tablet eller TV.

TV 2 havde førhen en decideret Tour de France app, men den supporteres ikke længere. I stedet har de en sports-app, hvor du også kan følge fodbold, motorsport og en række andre sportsgrene. I anledningen af Tour’en har TV 2 opdateret app’en, så Tour de France nu har en dedikeret menu kun til dette herlige cykelevent.

I Tour de France menuen kan man se etapedetaljer, høre Leth og Ritter som radio, og følge en liveblog. Er du lidt glemsom, så kan app’en også sende notifikationer om starten, etappens slutning eller bare få push beskeder når der kommer nyheder fra Tour redaktionen.

Du kan hente TV 2s gratis app til Android her, og til iOS her. Begge understøtter både smartphone og tablets.

Ingen TV 2 i sommerhuset

Den officielle app

Den officielle app for Tour de France er desværre ikke på dansk, men engelsk. Franskmændene der ellers er glade for “kærlighedens sprog”, har forbarmet sig, så de fleste Tour interesserede kan følge med. App’en går lige et tand dybere end TV 2s app, så denne app er henvendt til de ægte fans.

Du kan se videoer fra diverse on-board kameraer og interviews med ryttere og en masse rapportager. En af de fede funktioner er, at man også kan live-tracke rytterne, så har man en yndling, gør app’en det nemt at følge med, og man kan også finde informationer om rytterne i app’en.

Derudover har app’en de samme informationer som TV 2, med etapedetaljer, resultater og klassementsoversigt. Som lidt ekstra krydderi kan man også finde stemingsbilleder af ruten og rytterne.

Du kan hente Tour’ens officielle gratis app til Android her, og til iOS her. Begge understøtter både smartphone og tablets. For Apple Watch ejere er der lidt ekstra at komme efter, da man kan se resultater, hvor lang etapen er, og meget basale notifikationer.

Mere til historien

DR sender også Tour de France, men dog kun i radioen og har ikke lavet en decideret app, men DRs normale app kan stadig bruges til at tænde for signalet og finde nyheder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer