Google Project Fi får hurtigere roaming

Google Fi får ny roamingaftale som øger hastigheden på mobilforbindelsen uden for USA.

Googles Project Fi og Hue har indgået en ny aftale, som giver Google Fi kunder hurtigere mobildata uden for USA. Det skriver USA Today.

Google Project Fi er et virtuelt teleselskab, som i USA tilbyder en simpel prisstruktur, der efter lokale amerikanske forhold er meget konkurrencedygtig.

For små 20 dollars per måned tilbyder Project Fi ubegrænset taletid og SMS, mens data koster 10 dollars per gigabyte. Efter danske forhold en uhyrlig pris, men i USA er det tilbud ganske attraktivt. Prisen er dog ikke kun attraktiv i USA, da Project Fi ikke kun er begrænset til USA. Alle priser gælder nemlig også internationalt.

Google Project Fi

Google Project Fi

 - Google Project Fi - nyt teleselskab i USA

Project Fi beror i høj grad på adgang til internettet via Wi-Fi netværk, mens mobilnetværket mest af alt fungerer som et sekundært netværk, som kun bruges, hvis der ikke er adgang til Wi-Fi. Project Fi virker kun på bestemte Nexus Android smartphones, og Project Fi er kun for personer bosiddende i USA.

International roaming

I USA er international roaming, ligesom i Europa, indenfor de seneste par år blevet et konkurrenceparameter. Ifølge USA Today er den nye aftale med Hue målrettet de cirka 15 procent af Project Fi brugerne, der bruger deres mobilforbindelsen udenfor USA.

Indtil nu har international roaming været en meget langsommelig affære, men med den nye aftale bliver hastighederne 10-20 gange højere i de 135 lande, som Project Fi virker i.

Project Fi benytter Hue

Hue er en såkaldt mobile virtual network enabler (MVNE), som hjælper mobile virtual network operators (MVNO) med at lancere teleselskaber i blandt andet Europa og Asien. Hue sørger for den tekniske platform og sørger for at indgå internationale roamingaftaler.

Hue's MVNE platform tilbyder også en hel række serviceres såsom kundeservicesystemer (CRM), fakturering og forbindelse til tredjeparts leverandører såsom logistikpartnere og håndtering af kreditkorttransaktioner.

På godt dansk så sørger Hue for alt det tekniske bagvedliggende, som forbrugerne normalt ikke ser.

Hue er ejet af den internationale televirksomhed CK Hutchinson, der i Danmark nok mest er kendt som ejeren af teleselskabet 3 (og Three Group).

Mere til historien

Project Fi er et spændende projekt, som viser at fremtidens mobilforbindelse ikke kun bliver foretaget via mobilmaster. I fremtiden skal vi vænne os til, at telefonerne skifter mellem forskellige trådløse teknologier for at opnå den bedste forbindelse. Teknologier såsom Voice over Wi-Fi (Wi-Fi Calling) er et andet eksempel på denne udvikling.

Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Googles foldbare mobil er spottet igen

RYGTE: Google Pixel Fold er spottet igen, hvilket kunne indikere at en lancering er tæt på.

(mere…)
Hader du disse reklamer på YouTube?

Godt nyt hvis du er træt af forstyrrende reklamer på YouTube.

(mere…)
Datoen for Google I/O 2023 er klar

KORT NYT: Google har offentliggjort datoen for dette års udviklerkonference Google I/O.

(mere…)
Eksklusiv Pixel-funktion er klar til alle

Da Google Pixel-telefonerne kom på markedet, havde de en eksklusiv feature. Nu kommer ”magisk viskelæder” ud til alle.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram