Google Project Fi får hurtigere roaming

Google Fi får ny roamingaftale som øger hastigheden på mobilforbindelsen uden for USA.

Googles Project Fi og Hue har indgået en ny aftale, som giver Google Fi kunder hurtigere mobildata uden for USA. Det skriver USA Today.

Google Project Fi er et virtuelt teleselskab, som i USA tilbyder en simpel prisstruktur, der efter lokale amerikanske forhold er meget konkurrencedygtig.

For små 20 dollars per måned tilbyder Project Fi ubegrænset taletid og SMS, mens data koster 10 dollars per gigabyte. Efter danske forhold en uhyrlig pris, men i USA er det tilbud ganske attraktivt. Prisen er dog ikke kun attraktiv i USA, da Project Fi ikke kun er begrænset til USA. Alle priser gælder nemlig også internationalt.

Google Project Fi

Google Project Fi

 - Google Project Fi - nyt teleselskab i USA

Project Fi beror i høj grad på adgang til internettet via Wi-Fi netværk, mens mobilnetværket mest af alt fungerer som et sekundært netværk, som kun bruges, hvis der ikke er adgang til Wi-Fi. Project Fi virker kun på bestemte Nexus Android smartphones, og Project Fi er kun for personer bosiddende i USA.

International roaming

I USA er international roaming, ligesom i Europa, indenfor de seneste par år blevet et konkurrenceparameter. Ifølge USA Today er den nye aftale med Hue målrettet de cirka 15 procent af Project Fi brugerne, der bruger deres mobilforbindelsen udenfor USA.

Indtil nu har international roaming været en meget langsommelig affære, men med den nye aftale bliver hastighederne 10-20 gange højere i de 135 lande, som Project Fi virker i.

Project Fi benytter Hue

Hue er en såkaldt mobile virtual network enabler (MVNE), som hjælper mobile virtual network operators (MVNO) med at lancere teleselskaber i blandt andet Europa og Asien. Hue sørger for den tekniske platform og sørger for at indgå internationale roamingaftaler.

Hue's MVNE platform tilbyder også en hel række serviceres såsom kundeservicesystemer (CRM), fakturering og forbindelse til tredjeparts leverandører såsom logistikpartnere og håndtering af kreditkorttransaktioner.

På godt dansk så sørger Hue for alt det tekniske bagvedliggende, som forbrugerne normalt ikke ser.

Hue er ejet af den internationale televirksomhed CK Hutchinson, der i Danmark nok mest er kendt som ejeren af teleselskabet 3 (og Three Group).

Mere til historien

Project Fi er et spændende projekt, som viser at fremtidens mobilforbindelse ikke kun bliver foretaget via mobilmaster. I fremtiden skal vi vænne os til, at telefonerne skifter mellem forskellige trådløse teknologier for at opnå den bedste forbindelse. Teknologier såsom Voice over Wi-Fi (Wi-Fi Calling) er et andet eksempel på denne udvikling.

Pixel 7 Pro er næsten en Samsung-telefon

Indmaden i Google Pixel 7 Pro er primært fra Samsung, viser oplysninger fra Counterpoint Research, som har skilt enheden ad.

(mere…)
Bard er Googles ChatGPT-konkurrent

OFFICIELT: Bard er Googles forsøg på at konkurrere mod ChatGPT. Bard åbner snart for offentligheden.

(mere…)
Google afholder ”Search og AI”-event

Google holder onsdag den 8. februar et event, hvor der vil komme flere oplysninger om ”Search, Maps og Beyind".

(mere…)
Sådan tager du screenshots på Pixel 7 Pro

TIP: Læs her hvordan du tager screenshots på Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro – og hvor du finder dem.

(mere…)
Google arbejder på AirTag-konkurrent

RYGTE: En AirTag-konkurrent er på vej fra Google. Den præsenteres måske ved Google I/O i maj måned.

(mere…)
Derfor holder Pixel 7 Pro og Pixel 7

EP123: Jeg går tæt på Google Pixel 7 Pro og Pixel 7 i denne podcastepisode.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram