Eksperter advarer mod Pokémon mobilspil

0

Passer du ikke på risikerer du, at installere en ”virus” fremfor det populære Pokémon Go spil.

Screenshots fra spillet Pokémon Go
Screenshots fra spillet Pokémon Go

Spillet Pokémon Go er blevet utroligt populært på inden tid. Også her i Danmark har der været stor interesse for det innovative spil, der dog endnu ikke er lanceret af Nintendo i vores markedsområde.

Pokémon-fans prøver nu at skaffe sig adgang til spillet, selvom det altså ikke er officielt tilgængeligt. Derfor har mange hentet spillet på mere lyssky steder, og altså ikke via de traditionelle app-stores.

Når man henter apps uden for Google Play eller App Store udgør det et alvorligt problem, mener IT-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS, ifølge Ritzau og Business.dk. Man risikerer det slet ikke er spillet man henter, men en ”virus”, trojansk hest eller andet ondsindet mallware.

Pokémon Go på vej til Europa og Danmark

Sådanne falske apps kan stjæle oplysninger fra telefonen. F.eks. passwoards og kreditkortoplysninger, eller sende SMS’er til overtakserede numre.

I kølvandet på meget populære apps findes ofte nogle apps i de rigtige app-stores, der på navnet minder om den originale populære app. Det får mange til, fejlagtigt, at downloade den forkerte app. Dermed risikerer de at installere en falsk og farlig app, inden Apple eller Google får fjernet disse fra butikkerne.

Nintendo er utrolig populær efter Pokémon mobillancering

Mere til historien

Generelt skal man undlade at hente apps og spil uden om Google Play og App Store (iPhone). Selvom alting ikke nødvendigvis er hundrede procent sikre her, er det trods alt bedre, end hvad der ligger åbent tilgængelig på nettet som manuelle downloads.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer