Eksperter advarer mod Pokémon mobilspil

Passer du ikke på risikerer du, at installere en ”virus” fremfor det populære Pokémon Go spil.

Screenshots fra spillet Pokémon Go

Screenshots fra spillet Pokémon Go

Spillet Pokémon Go er blevet utroligt populært på inden tid. Også her i Danmark har der været stor interesse for det innovative spil, der dog endnu ikke er lanceret af Nintendo i vores markedsområde.

Pokémon-fans prøver nu at skaffe sig adgang til spillet, selvom det altså ikke er officielt tilgængeligt. Derfor har mange hentet spillet på mere lyssky steder, og altså ikke via de traditionelle app-stores.

Når man henter apps uden for Google Play eller App Store udgør det et alvorligt problem, mener IT-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS, ifølge Ritzau og Business.dk. Man risikerer det slet ikke er spillet man henter, men en ”virus”, trojansk hest eller andet ondsindet mallware.

Pokémon Go på vej til Europa og Danmark

Sådanne falske apps kan stjæle oplysninger fra telefonen. F.eks. passwoards og kreditkortoplysninger, eller sende SMS’er til overtakserede numre.

I kølvandet på meget populære apps findes ofte nogle apps i de rigtige app-stores, der på navnet minder om den originale populære app. Det får mange til, fejlagtigt, at downloade den forkerte app. Dermed risikerer de at installere en falsk og farlig app, inden Apple eller Google får fjernet disse fra butikkerne.

Nintendo er utrolig populær efter Pokémon mobillancering

Mere til historien

Generelt skal man undlade at hente apps og spil uden om Google Play og App Store (iPhone). Selvom alting ikke nødvendigvis er hundrede procent sikre her, er det trods alt bedre, end hvad der ligger åbent tilgængelig på nettet som manuelle downloads.

Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Nye tiltag skal spænde ben for digitale svindlere

Erhvervsministeriet og blandt andet banker og teleindustrien vil bremse svindleres brug af falske afsendernumre.

(mere…)
Står hackere bag Wrapped for Instagram?

PAS PÅ! En ny app, Wrapped for Instagram, er måske farlig. Brugere har oplevet, at miste kontrollen med deres konto, efter de har brugt appen.

(mere…)
Ministre og departementschefer skal holde sig fra Google

Center for Cybersikkerhed anbefaler danske ministre og departementschefer ikke at føre tjenstlige telefonsamtaler i nærheden af en smarthøjttaler eller et smart-tv.

(mere…)
Sådan undgår at blive svindlet digitalt

TIP: Her er 5 gode råd til, hvordan du undgår digital svindel, hvilket cirka 150.000 danskere hvert år oplever.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram