Intet gennembrud for Visual Voicemail i Danmark

Den visuelle telefonsvarer tilbydes i Danmark kun af ét selskab, og et gennembrud er umiddelbart ikke på vej.

Visual Voice Mail

Visual Voice Mail

Der har i flere år været talt om Visual Voicemail, men et egentligt gennembrud i Danmark lader ikke til at være under opsejling.

Visual Voicemail er en netværksbaseret telefonsvarer løsning. I stedet for at gemme ens telefonsvarerbeskeder på teleselskabets servere, sender netværket opkaldet ind på ens egen telefon. Her kan man så aflytte lydbeskederne lokalt på telefonen, uden at skulle ringe op til mobilsvar.

Teleselskabet 3 indførte Visual Voicemail til iPhone i 2013, uden det fik konkurrenterne til at åbne for muligheden. I sommeren 2015 tog MereMobil.dk endnu engang temperaturen, men blev mødt af meldinger fra Telia, Telenor og TDC som lød noget i retning af ”Vi har altid øjnene åbne overfor nye muligheder”.

Ny innovativ telefonsvarer

I maj 2016 lancerede det TDC-ejede Telmore en innovativ telefonsvarer applikation med mange af de samme funktioner, som kendes fra Visual Voicemail, blot med endnu flere muligheder, hvilket kan lade sig gøre, fordi app’en har adgang til at trække på mange resurser i netværket.

Telmore lancerer telefonsvareren som app

Det nyskabende initiativ har imidlertid ikke fået Telia og Telenor op af stolene.

– ”Status er uændret siden sidste artiklen,” lyder det samstemmende fra de to operatører.

Telmores telefonsvarer kan måske blive tilgængelig for andre i TDC-koncernen, end blot Telmore kunder, og i sagens natur har TDC altså heller ikke fokus på Visual Voicemail.

Mere til historien

Visual Voicemail har siden 2007 stort set kun været tilgængelig på iPhone, selvom Windows Phone også har haft det integreret som en standardfunktion, hvis netværket understøttede det.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.