Oppo får bøjelig smartphone lækket

Skærme der kan bukkes og rulles har længe været sjov science fiction, men Oppo arbejder på en prototype.

Oppo bøjelig skærm

Oppo bøjelig skærm

Helt tilbage i 2008, altså for snart ti år siden, viste Nokia en video af, hvad de mente var fremtiden. Det lignende mest af alt et bredt armbåndssmykke, men med en skærm. Smykket kunne tages ud og foldes ud til endnu større skærm, en smartphone. Ren Sci-fi!

 – Verdens tyndeste smartphone er nu 4,85 mm

Nu skriver vi 2016, og skøre Oppo fra Kina fremviser lettere ufrivilligt en prototype på et produkt de måske vil lancere, dog næppe i år. Det er en kinesisk person, som har lækket billedet og som det ses på billedet, så virker enheden rent faktisk. Oppo har efter sigende arbejdet intensivt på produktet siden februar i år, men Oppo har haft projektet kørende siden august 2015, altså i ni måneder.

 – Oppo N3 test – uimponerende kineser-mobil

Prototypen kører naturligvis ColorOS, som er Oppo’s version af Android, med dertilhørende modifikationer. Oppo har de seneste år også gjort meget for at integrere hurtigladning i alle deres produkter og derfor har prototypen også Oppo’s VOOC (Voltage Open Loop Multi-step Constant-Current Charging). Det gør telefonen i stand til at lade fra helt død til 75 procent på 30 minutter, hvilket er ganske imponerende.

Hvornår produktet kommer er uvist, men prototypen ser noget skrøbelig ud, og som producent er der en række krav, som skal opfyldes før det må produceres. 2016 virker derfor noget usandsynligt, mens 2017 slet ikke er urealistisk.

Har vi set foldbare skærme før?

Både LG og  Samsung har vist skærmelementer som kunne bukkes, men det har aldrig været som en samlet prototype, det har kun være panelet der kunne bøjes, eller at skræm var bøjet hele tiden, som vi kender det fra nogle TV-modeller eller Samsung Galaxy Edge.

Mere til historien

Nokias føromtalte video kan måske blive mere aktuel i 2017 og 2018 end hvad vi måske selv havde forestillet os. Du kan se eller gense videoen herunder.

Nu skal Motorola-telefoner være stærkere

Et nyt tiltag skal gøre alle nye smartphones fra Motorola mere holdbare.

(mere…)
Disse OnePlus-telefoner opdateres med AI-funktioner

LISTE: Her kan du se hvilke OnePlus-telefoner, der bliver opdateret med AI-funktionalitet.

(mere…)
Skærme er skyld i stigende træthed

Danskerne bliver mere og mere trætte, hvilket skærmen er skyld i, lyder det fra eksperter.

(mere…)
Lysstyrke-fusk? Kan det virkelig passe…

4.500 nits lysstyrke på OnePlus 12. Det er over 40 procent kraftigere end på en Samsung-topmodel.  Det lyder jo vildt.

(mere…)
Ny retning: Skolerne skal være mobilfrie

Telefoner og skærme er ikke velkomne i grundskolen. Det er hovedanbefalingerne, som skolerne netop har modtaget fra børne- og undervisningsministeren.

(mere…)
Salgsforbud mod OnePlus og Oppo er ophævet

En patentstrid mellem OnePlus, Oppo og Nokia er løst. Nu kan salget snart genstartes.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram