Signalforstærkere giver flere forstyrrelser på mobilnettet

Brugen af signalforstærkere er ulovligt, dumt og en ganske dyr fornøjelse. Faktisk kan en signalforstærker forstyrre mobilnettet for andre brugere.

mobilmast

Brugen af ulovlige signalforstærkere er forsat et stort problem, mener Energistyrelsen. I en pressemeddelelse skriver styrelsen, at mobildækningen i Danmark generelt er rigtig god, men at der stadigvæk er områder, hvor dækningen er dårlig. I disse områder anskaffer flere og flere danskere signalforstærkere for at opnå bedre dækning.

Signalforstærkere kan dog skabe store forstyrrelser af mobilsignalet i det område, hvor signalforstærkeren opsættes, hvilket fører til dårlig mobildækning for andre brugere – en dårlig dækning som i yderste konsekvens kan være meget farligt.

Kan et alarmopkald fra en mobiltelefon ikke gå igennem til alarmcentralen, så kan en signalforstærker i yderste konsekvens være livsfarlig, og derfor ser myndighederne på brugen af signalforstærkere med stor alvor.

– ”I Danmark har vi velisolerede bygninger og solafvisende vinduer, og nogle kan opleve, at det forringer deres mobilsignal. Derfor kan det være tillokkende at købe en billig mobilforstærker, så ens eget signal forbedres i og omkring hjemmet. Men det kan genere signalet fra den mobilantenne, som andre kunder også er forbundet med. Det går derfor ud over andre mobilbrugere, der for eksempel oplever manglende dækning eller at blive smidt af midt i en samtale,” siger kontorchef i Energistyrelsen, Maria Schmidt Jensen og uddyber:

– ”Desværre går udviklingen i den forkerte retning. Vi tror simpelthen ikke, at folk ved, at brugen af signalforstærkerne kan være ulovlig og genere andre mobilbrugere. Derfor ofrer man måske 1.000 kroner på en signalforstærker, men det kan have store konsekvenser i sidste ende. Det kan hverken vi eller forbrugerne være interesserede i.”

 – Voice over Wi-Fi er en game changer – derfor….

Ifølge Energistyrelsen er der fundet mere end 100 signalforstærkere siden 2013. Sagerne bliver ofte politianmeldt og kan resultere i en bøde på 10.000 kroner.

Hvad gør man så?

Signalforstærkere er ikke ulovlige i sig selv, men må kun benyttes efter aftale med licenshaveren (teleselskaberne). En sådan tilladelse får private aldrig, så i praksis er det umuligt for private at bruge en signalforstærker lovligt i Danmark. Nogle erhvervskunder eller større offentlige arbejdspladser har dog signalforstærkere, men disse er typisk opsat og driftes af teleselskaberne selv.

Energistyrelsen har dog ikke spildt meget spalteplads i pressemeddelelsen på den oplagte løsning af problemstillingen.

Vi vil på MereMobil.dk opfordrer alle danskere til at tænke på andre end sig selv, og i stedet for lære mere om alternativet Voice Over Wi-Fi (også kaldet VoWifi eller Wi-Fi calling). Med Voice Over Wi-Fi kan man bruge sit trådløse Wi-Fi netværk til levere mobilsignal de steder, hvor det kniber med f.eks. taledækningen.

Alle danske teleselskaber forventes at lancere denne service i år, og teleselskabet 3 tilbyder allerede allerede servicens gratis til deres kunder. Læs mere om Voice over Wi-Fi i vores baggrundsartikel om emnet.

Mere til historien

Teleselskaberne og myndighederne kan relativt let finde frem til en signalforstærker vha. et netværk af passive radiomodtagere, som kan finde ud af, hvor en signalforstærker er aktiv. Derefter sender myndighederne en “pejlevogn” ud, som kan finde den nøjagtige placering.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Hvilken smartphone har en god antenne og giver bedst dækning?

BAGGRUND: Hvilken telefon har den bedste antenne og leverer bedst dækning på data og tale?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram