Markant fald i tablet-salget

Det er ikke kun Apple, som oplever fald i salget af tablets. Også hos Samsung er salget af tablets faldet markant.

Samsung Galaxy Tab S

Samsung Galaxy Tab S (Foto: MereMobil.dk)

Tablets med Android og Apples iPads er langt fra så populære, som de tidligere har været. Det ses på salget hvor både Apple og Samsung har oplevet et markant fald. Der er tale om tocifrede tal.

Det faldende salg viser også, at mange mennesker blot betragter tablets, som den ekstra skærm de på mange måder er, hvor imod salget af de computere, som er 2-i-1 faktisk stiger. Det er enheder som Microsoft Surface Pro 4 og Apples iPad Pro. Disse har mange brugere større gavn af, da de oveni at være en tablet også kan fungere mere som en ”rigtig” computer.

 – Apple har fremlagt rekord-dårligt regnskab

Microsoft Surface Pro 4 (Foto: Microsoft)

Microsoft Surface Pro 4 (Foto: Microsoft)

Ifølge analysefirmaet IDC, så faldt det samlede salg af tablets med 14,7 procent på verdensplan i årets første kvartal. Apple kan notere sig for et fald på 18,8 procent med deres iPads. Samsung har solgt 28,1 procent færre end året før. Selvom salget af iPads også har været markant, så er de stadigvæk markedsleder med 25,9 procent markedsandel. Samsung har en markedsandel på 15,2 procent. Det skriver Business.dk.

 – Surface Pro 4 – ny tablet fra Microsoft

I januar til marts i år blev der solgt 39,4 millioner tablets på verdens plan, mens der sidste år blev solgt 46,4 millioner enheder. Salget toppede i julekvartalet 2013, hvor der blev solgt hele 78,6 millioner enheder. Og siden er det altså faldet og er nærmest nede på det halve nu.

Selvom der stadigvæk sælges mindre 2-i-1 computere end tablets, så har de haft en trecifret vækstrate og i første kvartal i år blev der solgt 4,9 millioner styk.

 – Faldende salg af smartphones i Danmark

I Danmark er salget af smartphones også faldende på nuværende tidspunkt.

Mere til historien

Som selvstændige brands er det Apple og Samsung, der står for tablet salget, men Amazon har en markedsandel på 5,7 procent, Lenovo 5,5 procent og Huawei 5,2 procent, så ganske tæt på 3., 4. og 5. pladsen. Andre mærker har de resterende 42,6 procent af markedet.

Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Foldbar fremtid: MacBook møder iPad

Ifølge rygter kan Apple udvide deres produktlinje med en MacBook-iPad hybrid.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Mere end 2,2 milliarder aktive Apple-enheder

Ifølge Apples seneste regnskab er det iPhones og serviceydelserne, som går frem. Antallet af aktive Apple-enheder er enormt.

(mere…)
Rygterne svirrer: Ny iPad Pro OLED og MacBook Air på vej

Apple rygtes at være på vej med en lancering som blandt andet inkluderer iPad Pro med OLED-skærm og MacBook Air.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram