Duo – en ny videosamtale app fra Google

Google har præsenteret en Skype konkurrent med unik funktion. Her er videosamtale applikationen Duo.

Foto: Google.com

Foto: Google.com

Google I/O 2016 blev åbnet i går klokken 19 (dansk tid), og Google vil gerne fremvise en række nyheder til forbrugerne. En af de interessante er Duo, en videosamtale app. Det unikke består i hastigheden, og at du kan se afsenderens videobillede allerede inden du besvare opkaldet.

Specielle funktioner

En af de interessante funktioner ved Duo er, at den er forbundet til dit telefonnummer, hvilket betyder, at man ikke behøver en Google konto, ligesom man også kan bruge den på både Android og iPhone. Windows Mobile blev i øvrigt ikke nævnt. Da app’en kræver et telefonnummer, vil man ikke kunne bruge den på tablet eller computere.

Google vil helt sikkert konkurrere med Skype og Apple’s FaceTime, men Duo er lavet til at virke ordenligt selv når der er dårlig internetforbindelse. Det kan måske vise sig, at være Duo’s stærkeste kort, for der har Skype og FaceTime problemer.

– Google Allo – ny avanceret chat-app

Et andet sted hvor Duo adskiller sig er, at man kan se afsenderen allerede inden man besvarer opkaldet. Man er derfor forberedt på hvad der kan ske, eller afsenderen kan bruge det som lokkemad til at få din opmærksomhed. Denne funktion kalder Google for Knock Knock og er måske det største salgsargument for nogle brugere.

Teknisk set bygger Duo på WebRTC, som så mange andre videosamtale apps, men Google har været grundigt nede i maskinrummet for at optimere, dels for at sikre stabile opkald selv ved ringe forbindelser, samtidig med at det reducerer forsinkelsen kraftigt.

– Instant Apps åbner apps du ikke har installeret

Duo virker både over trådløst netværk og på almindelige 4G master, så hvis du forlader hjemmet eller kontoret og dermed mister WiFi-forbindelse, stopper samtalen ikke, men fortsætter som intet var hændt. Eller det er hvert fald meningen, for vi har endnu ikke testet app’en, så vi tager Google’s ord for gode varer – indtil videre.

Nogle gange siger et billede mere end tusinde ord og Google har naturligvis lavet en YouTube video for at beskrive app’en, se den herunder.

Er du typen som bekymrer sig for privatlivets sikkerhed, så er Duo krypteret via QUIC (Quick UDP Internet Connections), som også er medvirkende til at gøre videoernes hastighed så hurtig som muligt.

https://youtu.be/CIeMysX76pM

Mere til historien

Google’s seneste apps Duo og Allo binder sig op til et telefonnummer og ikke en Google konto hvilket gør de kan bruges på Android og iPhone, men ikke tablets.

Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Kilder: Google overvejer betaling for søgninger

Google er presset af OpenAI's ChatGPT, og kan stå foran den største omvæltning i søge-forretningen.

(mere…)
Google får styr på dit rod

Digitalt rod er et reelt problem for mange. Nu italesætter Google en håndfuld AI-værktøjer som kan rydde op for dig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram