Duo – en ny videosamtale app fra Google

1

Google har præsenteret en Skype konkurrent med unik funktion. Her er videosamtale applikationen Duo.

Foto: Google.com
Foto: Google.com

Google I/O 2016 blev åbnet i går klokken 19 (dansk tid), og Google vil gerne fremvise en række nyheder til forbrugerne. En af de interessante er Duo, en videosamtale app. Det unikke består i hastigheden, og at du kan se afsenderens videobillede allerede inden du besvare opkaldet.

Specielle funktioner

En af de interessante funktioner ved Duo er, at den er forbundet til dit telefonnummer, hvilket betyder, at man ikke behøver en Google konto, ligesom man også kan bruge den på både Android og iPhone. Windows Mobile blev i øvrigt ikke nævnt. Da app’en kræver et telefonnummer, vil man ikke kunne bruge den på tablet eller computere.

Google vil helt sikkert konkurrere med Skype og Apple’s FaceTime, men Duo er lavet til at virke ordenligt selv når der er dårlig internetforbindelse. Det kan måske vise sig, at være Duo’s stærkeste kort, for der har Skype og FaceTime problemer.

– Google Allo – ny avanceret chat-app

Et andet sted hvor Duo adskiller sig er, at man kan se afsenderen allerede inden man besvarer opkaldet. Man er derfor forberedt på hvad der kan ske, eller afsenderen kan bruge det som lokkemad til at få din opmærksomhed. Denne funktion kalder Google for Knock Knock og er måske det største salgsargument for nogle brugere.

Teknisk set bygger Duo på WebRTC, som så mange andre videosamtale apps, men Google har været grundigt nede i maskinrummet for at optimere, dels for at sikre stabile opkald selv ved ringe forbindelser, samtidig med at det reducerer forsinkelsen kraftigt.

– Instant Apps åbner apps du ikke har installeret

Duo virker både over trådløst netværk og på almindelige 4G master, så hvis du forlader hjemmet eller kontoret og dermed mister WiFi-forbindelse, stopper samtalen ikke, men fortsætter som intet var hændt. Eller det er hvert fald meningen, for vi har endnu ikke testet app’en, så vi tager Google’s ord for gode varer – indtil videre.

Nogle gange siger et billede mere end tusinde ord og Google har naturligvis lavet en YouTube video for at beskrive app’en, se den herunder.

Er du typen som bekymrer sig for privatlivets sikkerhed, så er Duo krypteret via QUIC (Quick UDP Internet Connections), som også er medvirkende til at gøre videoernes hastighed så hurtig som muligt.

https://youtu.be/CIeMysX76pM

Mere til historien

Google’s seneste apps Duo og Allo binder sig op til et telefonnummer og ikke en Google konto hvilket gør de kan bruges på Android og iPhone, men ikke tablets.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer