Tjekker du mobilen konstant? Så er du uden skyld

1

Hvis du kigger på din smartphone igen og igen i løbet af dagen, så er du nu uden skyld. Det viser ny forskning.

Samsung Galaxy A5
Samsung Galaxy A5 (Foto: Samsung)

Der er nok mange, hvis ikke de fleste, som kan nikke genkendende til tanken ”jeg kigger lige igen”, selvom man måske godt ved inderst inde, at der ikke er sket meget nyt på Facebook, siden du tjekkede for kun et par minutter siden.

Men hvorfor er det vi ikke kan lade være med at tjekke igen og igen? Og hvorfor har nogen mennesker sværere ved det end andre? Ja, det har et hold psykologer fra Temple University i Philadelphia nu et godt bud på. Det skriver iform.dk.

 – TIP: Så varm må mobilopladeren blive

Det er nemlig din personlighed og dine impulser, der afgør om du tjekker din mobil igen og igen i løbet af dagen. Og de der tjekker den igen og igen er impulsive og utålmodige, samt mere villig til at få hurtig tilfredsstillelse frem for at vente på større belønninger senere, fandt forskerne frem til.

Desuden er de, som har et kæmpe mobilforbrug, også dårligere til at kontrollere impulser end andre.

Resultaterne er fundet ved, at 91 bachelorstuderende udfyldte spørgeskemaer og gennemgik forskellige kognitive tests, samt svarede på hvor meget tid de bruger på deres mobil.

 – Særligt kvinder har mobilen med til fitness

I undersøgelsen svarede de også på hypotetiske spørgsmål, som eksempelvis om de ville vælge en mindre sum penge nu og her frem for at vente og få en større sum senere. Og de personer med et stort mobilforbrug foretrak altså den ”hurtige belønning” på en mindre sum penge.

Der er ikke lige tale om den største videnskabelige undersøgelse, men derfor er det alligevel lidt skægt at se resultaterne.

Mere til historien

En ny undersøgelse viser, at teenagere i gennemsnit sover 1 time mindre, hver eneste nat i forhold til teenagere gjorde for 30 år siden.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer