Teleselskaberne lovede hastigheder der ikke fandtes

En over næsen: Hastigheder, der ikke fungerer på en medfølgende router, og generelt markedsføring af hastigheder, der ikke fandtes.

InternethastighedDe tre teleselskaber TDC, Telenor og Telia har vildledt, nogle vil sige løjet, om hastighederne på internetforbindelser. Det mener Forbrugerombudsmanden, som har bedt selskaberne ændre deres markedsføring.

I markedsføringen af bredbåndstilbud er forbrugerne blevet tilbudt hastigheder, som reelt ikke kunne opnås.

– ”Hastigheden har stor betydning for forbrugerne, når de vælger bredbånd. Derfor er det vigtigt, at teleselskaberne giver korrekte oplysninger om den i deres markedsføring. Det var på den baggrund, at jeg tog de fem sager op,” lyder det fra Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Baggrund: Hvilken hastighed må teleselskaberne markedsføre?

TDC er ramt af to sager. Der er givet en ”hastighedsgaranti” uden at kunne levere den lovede hastighed, og det fremgik ikke klart nok, at ikke alle kunne opnå den garanterede hastighed. I en anden kampagne markedsførte TDC bredbånd med hastighedsgaranti kombineret med trådløst internet, men hastigheden kunne kun opnås med kabel.

Også Telia fik to sager på nakken. Her blev lovet en hastighed som udelukkende kunne leveres hvis ikke kunden så TV på samme tid. Telia fortalte heller ikke, hvor meget hastigheden blev nedsat. Ligeledes begrebet ”op til” slog Forbrugerombudsmanden ned på, da ikke alle kunne opnå hastighederne, og det ikke fremgik man som udgangspunkt ikke kunne få hastigheden trådløst.

Telenor røg også i ”op til”-fælden og fortalte ikke, at de markedsførte hastigheder ikke kunne opnås, hvis forbrugerne brugte den medfølgende trådløse router.

TDC: Snart 1 gbit/s på nettet

Mere til historien

Det mange forbrugere glemmer at tænke over er, at en bredbåndshastighed i de fleste tilfælde kun kan opnås, når kablet sættes i computeren, og ikke trådløst.

Se listen: Disse teleselskaber klages der mest over – er dit på listen?

TOP-10: Så mange klager var der over teleselskaberne i Danmark hos Teleankenævnet.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
Mit Digitale Selvforsvar beskytter dig mod IT-svindel

En gratis app beskytter dig mod svindel via mail, SMS og konkurrencer. Den og din sunde fornuft kan hjælpe dig mod svindlerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram