Skype-grundlægger vil kryptere samtaler i nyt projekt

0

Janus Friis, grundlægger af Skype, er klar med et nyt projekt, som vil kryptere alle samtaler og videoopkald, så brugernes data ikke misbruges.

Screenshots fra Wire
Screenshots fra Wire

Den tidligere ejer og grundlægger af Skype, Janus Friis, er klar med et nyt projekt, hvor han vil sikre brugernes privatliv holdes privat.

Derfor vil han i det nye projekt, der hedder Wire, sørge for at kryptere din kommunikation på internettet. Så samtalerne forbliver private. Det skriver Business.dk.

– ”Vores mål med denne nyhed har været at opnå ukompliceret privatlivsbeskyttelse. Derfor benytter vi en avanceret, open-source kryptering, der permanent er tilsluttet,” forklarer Alan Duric, der er teknisk direktør hos Wire, til Business.dk.

 – Skype-konkurrenten Viber solgt for milliarder

Samtalerne skal være med kryptering, så brugerne på den måde undgår at deres data benyttes af virksomheder til eksempelvis målrettet annoncering.

– ”Vi lancerer en række privatlivsfunktioner, der holder samtaler over Wire uden for den stigende onlinedataindustri, hvor private brugerdata høstes med henblik på at oprette profiler og målrette reklamer,” siger Janus Friis, der er bestyrelsesformand hos Wire, i Business.dk.

Screenshots fra Wire
Screenshots fra Wire

Wire findes som en applikation til både Android og iOS, samt Windows og Mac OS.

Med Wire har du mulighed for at have private samtaler både i video, tale og tekst form via din smartphone, tablet og computer.

 – Danske Janus Friis bag mobilbrowseren Random

Det er muligt, at have gruppesamtaler med op til 128 personer via Wire.

Wire er gratis at bruge og du kan også downloade applikationerne gratis på din smartphone i Apples App Store og Google Play Store.

Mere til historien

Janus Friis var en af grundlæggerne af Skype tilbage i 2003, men de solgte senere tjenesten til eBay for et milliardbeløb. I dag er Skype solgt videre og nu ejet af Microsoft.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer