Danske Janus Friis bag mobilbrowseren Random

0

Skype-stifteren Janus Friis står bag den netop lancerede mobilbrowser Random, der vil genskabe glæden ved at udforske nettet på en ny måde.

Screenshots fra applikationen Random
Screenshots fra applikationen Random

I samarbejde med den finske virksomhed Futureful står Skype-stifteren Janus Friis bag den netop lancerede mobilbrowser Random.

Random gør op med vanetænkning og vil i stedet bringe brugeren til nye og ukendte steder på det store internet – og så vil den aldrig besøge den samme website to gange.

Browseren er lanceret som en iOS-applikation, hvorfra man anonymt og personligt kan tilgå internettet.

– “Internettet er kæmpestort, men de eksisterende redskaber vi har til rådighed hjælper os ikke med at udforske denne enorme ressource af information og indhold ordentligt,” siger Janus Friis, “Random skal hjælpe os med at udforske både det kendte og det ukendte og dermed bringe internettet tilbage til den nysgerrige opdagelsesrejse, som var essensen af internettet i sin oprindelige form.”

Random lære brugerens adfærd og præferencer at kende og analysere, hvad brugeren vælger og hvordan tiden bruges på Random.

Browseren er også særlig designet til aldrig at levere det samme material to gange, når et link er besøgt, så gemmes det væk for evigt.

Du kan downloade Random i Apples App Store.

Mere til historien

Janus Friis er bedst kendt, som medstifter af Skype. Tilbage i 2005 solgte Friis og hans svenske forretningspartner Niklas Zennström Skype til eBay for 18 milliarder. I 2011 blev Skype solgt til Microsoft for 44 milliarder kroner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer