House of Cards premiere gav trafikstigning hos 3

0

Den populære Netflix-serie havde i fredags premiere på den fjerde sæson og det kunne ses på netværket hos teleselskabet 3.

Der streames Netflix på 3's netværk (Foto: 3)
Der streames Netflix på 3’s netværk (Foto: 3)

Streamingtjenesten Netflix frigav i fredags klokken 9.00 fjerde sæson af House of Cards, hvilket kunne ses på teleselskabet 3’s netværk.

Netflix-trafikken steg med 20 procent sammenlignet med forrige weekend, hvilket kunne tyde på, at der er en del af teleselskabets kunder, som har set alle 13 afsnit i den nye sæson i den forgangne weekend.

Fra klokken 9.00 fredag morgen, hvor Netflix havde premiere på fjerde sæson af den populære serie, og frem til midnat søndag aften brugte alene Netflix 173 terabyte data i 3’s netværk, hvilket er en stigning på 20 procent i forhold til forrige weekend.

 – Netflix–tilbud er svindel

– “Selvom Netflix er den mest populære streamingtjeneste blandt vores kunder, så er weekendens Netflix-forbrug overraskende højt. Vi kan ikke se præcis, hvilke serier, der trækker den ekstra trafik. Men det er næppe tilfældigt, at Netflix-forbruget stiger så markant i vores netværk samme weekend som House of Cards har sæsonpremiere,” siger David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3 Danmark.

Det var samtlige 13 afsnit i den fjerde sæson, som blev frigivet fredag morgen. Og 3 mener, at deres kunder havde glædet sig til gensynet med Kevin Spacey og Robin Wright og set mere end blot et enkelt afsnit.

 – 3: 30.000 kunder blev lokket af Netflix

House of Cards sæson 4 har premiere på Netflix
House of Cards sæson 4 har premiere på Netflix

– ”Tallene tyder på, at en del kunder har set mere end bare første afsnit i weekenden. De har måske endda ’binge watch’et’ alle 13 afsnit i træk, og det er godt udtryk for streamingtjenesternes popularitet. Kunderne nyder friheden til selv at kunne bestemme hvor og hvornår, de kan og vil underholdes,” siger David Elsass fra 3.

Det var ifølge 3 særligt søndag aften, at der var gang i Netflix. Her toppede Netflix trafikken nemlig klokken 21.30 og der blev i timen mellem kl. 21.00 og 22.00 brugt 6 terabyte data på Netflix af 3’s kunder, det svarer til én person streamer Netflix i HD uafbrudt i 111 døgn.

 – Netflix film og serier sendes fra Danmark

3 oplyser også, at der søndag aften mellem klokken 19.30 og 22.00 var omkring 15.000 brugere, der streamede Netflix.

Det er ikke første gang, at 3 oplever dette. Samme tendens gav sig til udtryk sidste år, da Netflix frigav tredje sæson af House of Cards. Her brugte 3’s kunder omkring 92 terabyte data på Netflix i premiere-weekenden. Og sammenlignes der år-til-år så oplevede 3 i år en trafikstigning på 88 procent i premiere-weekenden.

Mere til historien

Omkring 25 procent af 3’s samlede netværkstrafik står Netflix alene for og den peaker om aftenen klokken 20.30 og om morgenen mellem klokken 06.00 og 08.00 på hverdage.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer