Ford: Bilfirmaerne skal være mobile

MWC: Bilerne skal kommunikere med nettet og være mere intelligente. Ford har fremvist ny opdateret bilteknologi i Barcelona.

Ford Kuga ved Mobile World Congress 2016 (Foto: Ford)

Ford Kuga ved Mobile World Congress 2016 (Foto: Ford)

Bilindustrien ikke tænke på biler som en isoleret enhed på fire hjul. Fremover skal bilen være forbundet online, og være en del af Internet Of Things (IoT) , der tales meget om i disse år.

Et bilfirma som Ford skal fundamentalt gentænke transport og køretøjer, lød det fra Mark Fields, CEO hos Ford, ved en keynote på Mobile World Congress i Barcelona. Ford skal gå fra at være et ”bilfirma” til at blive et ”bil og mobilitets”-firma, sagde Mark Fields blandt andet.

Planen er, at blive ledende inden for ”connectivity, mobility, autonomous vehicles, customer experience, og data and analytics,” var meldingen.

Ford Kuga med Ford Sync 3 (Foto: Ford)

Ford Kuga med Ford Sync 3 (Foto: Ford)

Tredje generation af Ford Sync kommer til Europa i år. Med Ford Sync 3 bliver bilen kompatibel med Android Auto og Apple CarPlay. Brugeren kan via systemet kontrollere bilens lyd, navigation, klimaanlæg og tilsluttede smartphones via stemmekommandoer.

Ford Sync 3 vil kunne genkende almindelige sætninger som ”Jeg har brug for at parkere” eller ”jeg trænger til kaffe”.

På Mobile World Congress fremviste Ford en ny Kuga som har dette system implementeret. Fra 2023 forventer Ford der er 43 millioner køretøjer på vejene med Sync. Ford Sync 3 bliver tilgængelig på en lang række sprog herunder også dansk. Systemet rulles ud til Mondeo, S-Max, Galaxy og Kuga.

Mark Fields fortalte desuden om forøgede investeringer i mobil-teknologi. Bilfirmaet vil tredoble udviklingskronerne inden for ”driver assist”-teknologi, hastighedsoverskridelser og semi-automatiserede systemer der gør det lettere at parkere samt køre i tæt trafik.

- Se en demo af Apple CarPlay

Mere til historien

Ford er ikke de eneste der arbejder med nyskabelser i bilen. Volvo introducerede på Mobile World Congress, at de var klar med Spotify i bilen.

Teknologierne bag selvkørende biler - så vilde er de

BAGGRUND: Hvornår får vi ægte selvkørende biler som KITT fra Knight Rider? Vi graver os ned i de selvkørende teknologier.

(mere…)
Alle nye Volvo-modeller opdateres

En ny softwareopdatering der når over 190.000 kunder gør det blive muligt at modtage opdateringer af bilernes komplette operativsystem.

(mere…)
3 bilgadgets du ikke vil undvære

BIL-TECH: Strøm til mobilen, god lyd når telefonen ringer og en fed holder. Her er 3 bilgadgets, som du skal se nærmere på.

(mere…)
Apple-leverandør satser stort på elbiler

Den taiwanesiske elektronik-kæmpe Foxconn vil udvikle elbiler og sætter fart på produktionen med dedikeret fabrik.

(mere…)
Skal Toyota producere Apple Car?

RYGTE : Repræsentanter fra Apple skulle angiveligt være i Asien og snakke med Toyota om produktionen af den måske kommende Apple Car. 

(mere…)
Apple starter produktion af Apple Car i 2024

KORT NYT: Skal man tro de seneste rygter, går Apple efter en masseproduktion af deres Apple Car om få år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram