Første kig på Samsung Galaxy S7 og S7 Edge

5

WEB-TV: Samsung Galaxy S7 og S7 Edge er en flot videreudvikling af S6-serien. Vi har set nærmere på de nye S7’ere. Se med her.

En design-succes er blevet bedre

Samsung har bygget videre på designlinjen fra de succesfulde S6-telefoner, der i 2015 har solgt virkelig godt, også her i Danmark. Hvor blandt andet Galaxy S6 Edge vandt prisen, som “Årets Mobil 2015” på MereMobil.dk.

Designet er nu også afrundet mod rammen, så telefonen ligger bedre i hånden. Det er også værd at notere sig, at glasset på bagsiden er afrundet op mod telefonens kant, der er med til at give en bedre designoplevelse og endnu en skarp kant er fjernet.

 – Officielt: Alt om de nye Galaxy S7 modeller fra Samsung

En stor nyhed for mange er det forbedrede kamera, der stiller fokus langt hurtigere, derudover er det også en nyhed at der er mulighed for at udvide hukommelsen med MicroSD-kort.

I Danmark kommer S7’erne kun med 32 GB intern hukommelse, men der understøttes op til 2 terabyte ekstra hukommelse.

Ikke én hukommelse

Med Android 6.0 kan hukommelserne i telefonerne formateres, så de af systemet opfattes som én enhed, hvilket klart er en fordel, da den eksterne hukommelse så kan udnyttes meget bedre.

Desværre understøtter S7’erne ikke kombineret hukommelse, selvom det er en standardfunktion i Android 6.0. Til Tek.no siger Samsung, at de havde problemer med at få løsningen til at fungere optimalt. Selv med et meget hurtigt Sandisk hukommelseskort kunne performance fra den interne hukommelse være op til 116 gange bedre end tilfældet var på hukommelseskortet, og med så stor forskel på de to hukommelser, har det ikke været muligt at kombinere dem.

Kameraet i telefonerne har fået såkaldt dual-pixel teknik. Det handler om, at bruge halvdelen af billedpunkterne i sensoren til at sætte fokus. Det er en teknik Samsung har lånt fra Canon. Det ender ud med en højere lysfølsomhed. De første testbilleder viser, at S7’erne taler gode billeder, men der ses også tegn på opskalering, hvilket giver mere billedstøj. Specielt i mørke omgivelser hvor der indgår kraftige lyskilder kan kameraet blive udfordret.

Vægt og størrelse er forøget

Samsung genintroducerer vand- og støvtætheden, som vi så på Galaxy S5. Det har påvirket størrelse og vægten. Galaxy S7 vejer 152 gram altså 14 gram mere end Galaxy S6. S7 er desuden en smule større på alle leder og kanter.

Galaxy S7 Edge har en vægt på 157 gram og vejer 25 gram mere end S6 Edge. Også denne har fået udvidet formerne.

Begge telefoner har såkaldt Always On display, der kan vise notifikationer, kalenderaftaler og uret. Og det skulle ikke bruge ret meget strøm. Der tales om, at hvis telefonen ligger med Always On et helt døgn, har det kun påvirket batteriet med 5 procent.

Alle de danske operatører vil sælge Galxay S7 og S7 Edge. Salget starter den 11. marts 2016.

 – Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge – det koster de

Mere til historien

LG har også præsenteret et Always On display på LG G5, så Samsung bliver ikke ene på markedet med denne funktion.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer