Sådan tager du gode selfies

TIP: Det er ikke alle, som vil stå ved de tager selfies, men de fleste af os gør det. Vi giver dig her et par tips til, hvordan du hurtigt og nemt kan få bedre selfies.

MobilePay på Starbucks

Havde John G. haft hænderne fri, så havde han helt sikkert taget et selfie i denne situation (Foto: MereMobil.dk)

Hvad er et selfie? Kort og godt så er det et uformelt selvportræt, som oftest er taget med mobiltelefonen eller et håndholdt digitalkamera.

Det er særligt teenagere og kendte personligheder, som tager selfies. Hvilket eksempelvis er til deres sociale netværk og så følgerne kan få et indblik i deres dagligdag.

 - Vi forskønner vores selfies

Udtrykket ”selfie” blev første gang brugt i 2002, men først 10 år senere blev det altså allemandseje. I 2013 blev det kåret til årets ord af ”Oxford-ordbøgerne”.

Helle Thorning-Schmidt tog ved en stor mindehøjtidelighed for Nelson Mandela, et billede af sig selv sammen med Barack Obama og David Cameron. Et billede der efterfølgende er blevet meget omtalt.

Mange mener måske ikke, at de tager selfies, men hvis du ser dit fotoalbum igennem, så er der i hvert fald helt sikkert nogen, som enten Googles Photo-app eller iPhones Foto-app synes er selfies.

 - Forældre foretrækker billeder af dem selv

Selfie af John G. på vej ind til interview på TV 2 (Foto: John G. / MereMobil.dk)

Selfie af John G. på vej ind til interview på TV 2 (Foto: John G. / MereMobil.dk)

Men hvordan tager du gode selfies? Her er et par råd.

  1. Find en god lokation – der evt. fortæller en historie
  2. Sørg for der er ordentlig lys
  3. Vær sikker på der ikke er rod eller andet forstyrrende i baggrunden
  4. Se så naturlig ud som muligt på billederne og ret evt. lys, skygge og kontrast efterfølgende i en billede redigerings applikation.
  5. Sidst men ikke mindst, så kan det være en god idé at tage flere billeder inden du eventuelt uploader så du kan vælge det bedste.

Og så skal du selvfølgelig sørge for, at passe på dig selv og ikke tage selfies i situationer, hvor du bringer dig selv eller andre i fare.

Mere til historien

Tech-siten Mashable skrev tidligere i år, at der var mindst 12 personer, som havde mistet livet i 2015 i selfie-relaterede ulykker. Det var faktisk flere end der var døde af hajangreb, hvor ”kun” otte personer havde måtte lade livet grundet dette. Det skrev TV 2 i september 2015.

Sony Xperia 1 IV test | genial på sin egen måde

TEST: 10-spors lydstudie, avanceret 4K-video (op til 120 fps) og ekstern mikrofonindgang – ja og så er Xperia 1 IV i øvrigt bare en god telefon.

(mere…)
Sådan udvider du lagringspladsen på din PlayStation 5

GUIDE: PlayStation 5 kommer med 825 GB lagerplads, der hurtigt bliver fyldt. I denne guide viser vi, hvordan du kan udvide lagerpladsen på PS5.

(mere…)
Dette skal du vide om Sonys kamera- og lydtopmodel

Sony Xperia 1 IV er landet i Danmark. Xperia IV er rettet mod de kreative smartphone-brugere, som går op i lyd, billeder og video.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Xiaomi og Leica indgår partnerskab om mobilkamera

Huawei og Leica samarbejder ikke længere om mobilkamera-teknologi. Nu overtager Xiaomi.

(mere…)
Motorola på vej med 200 megapixels kamera-telefon

Rygterne svirrer - og har gjort længe - om en kommende Motorola telefon, der har et 200 megapixels kamera.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram