Google: Flere har KitKat end skumfiduser

0

Den nyeste opgørelse fra Google er klar, og det er fortsat de ældre versioner, som er mest udbredt. Lollipop-versionen har haft størst vækst.

Opgørelsen over de forskellige Android-versioner (frem til 7. december 2015) (Kilde: Google)
Opgørelsen over de forskellige Android-versioner (frem til 7. december 2015) (Kilde: Google)

I sidste måned var det første gang, at Marshmallow-opdateringen var synlig på Googles opgørelse over udbredelsen af de forskellige Android-enheder. Men Android 6.0 Marshmallow er fortsat ikke specielt synlig i opgørelsen, og udbredelsen af softwaren mangler altså meget endnu – før den for alvor kan ses på opgørelsen.

Google har netop offentliggjort de seneste tal, der altså viser hvordan de forskellige Android-versioner er fordelt på brugernes enheder. Og Marshmallow er den anden mindst udbredte software-version, hvor kun den fem år gamle Android 2.2 Froyo er installeret på færre enheder.

 – Google: Marshmallow gør sit indtog

Froyo er nemlig, præcis som i sidste måned, noteret for at være installeret på 0,2 procent af de aktive Android-enheder, hvor den spritnye Marshmallow nu er installeret på 0,5 procent – en stigning på 0,2 procent i forhold til sidste måned.

Android 6.0 Marshmallow er ikke frigivet til særlig mange enheder, hvilket er grunden til at der ikke er flere brugere, som har den nyeste software. Senest har LG netop meldt ud, at udrulningen af Android 6.0 Marshmallow er påbegyndt til deres topmodel G4.

LG G4 får nu Android 6.0 Marshmallow

Android 4.4 KitKat er fortsat den Android-version, som flest har på deres enhed, selvom den blev frigivet tilbage i september 2013. I sidste måned var der 37,8 procent, der havde KitKat, hvilket er faldet til 36,6 procent i denne måned.

Den Android-version, som er vækstet mest den seneste måned, er Android 5.0-5.1 Lollipop, der er gået fra 25,6 procent i sidste måned til nu at være på 29,5 procent af alle aktive Android-enheder i denne måned.

Google har, til denne opgørelse, indsamlet data i en syv dages periode frem til mandag den 7. december 2015.

Mere til historien

Dataene er indsamlet fra besøg i Google Play Store, der understøtter Android 2.2 Froyo og nyere. Derfor er enheder med ældre versioner ikke inkluderet. Der er dog formentlig heller ikke tale om mange enheder, som har ældre software end Android 2.2 Froyo.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer