Ny app skal redde buffetrester fra skraldespanden

0

En ny applikation, der hedder Too Good To Go, skal sørge for at buffetrester sælges billigt før lukke tid fremfor at ende i skraldespanden.

Screenshots fra Too Good To Go
Screenshots fra Too Good To Go

Restaurationer, der tilbyder buffetmad, smider oftest en masse mad ud når dagen lakker mod enden.

En ny applikation, som hedder Too Good To Go, skal få denne mad til at undgå at ende i skraldespanden og fortælle brugerne, hvor de kan købe resterne billigt.

Tal fra Miljøministeriet viser, at der hvert år smides omkring 700.000 ton mad ud herhjemme, hvor af 29.000 ton kommer fra hoteller og restauranter.

Derfor har en service, som Too Good To Go også sin berettigelse. Da der i Danmark er alt for meget spild, selvom flere og flere supermarkeder også sætter madvarer ned når de når ”dato” – netop for at undgå madspild.

Too Good To Go er netop nu i luften, som hjemmeside, men en applikation til mobiltelefonen er også stærkt på vej, hvilket betyder denne service altså kan tilgås på flere måder.

Restauranter tilmelder sig blot Too Good To Go og opdaterer så når de har mad tilovers, hvorefter brugerne kan købe en boks eksempelvis til 20 kroner. Stifterne bag tjenesten tjener nogle få kroner per boks, men indtil videre er der ikke så mange penge i det, at de kan leve af det.

– ”Vi kommer ikke til at tjene penge det første lange stykke tid, men vi håber i fremtiden, at det kommer til at give noget,” siger Stian Haanes, der er en af stifterne af Too Good To Go til DR.dk.

En boks koster typisk mellem 20 til 45 kroner og kan altså købes lige inden lukketid, så der er penge at spare for kunderne og lidt ekstra penge til restauranterne frem for maden blot ryger i skraldespanden.

Applikationen er på vej til både iOS- og Android enheder.

Mere til historien

Forbrugerrådet står også bag en applikation, der skal mindske madspil. Her er der dog tale om hvordan man kan forvandle ens egne rester i køkkenet til en ny og lækker mad.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer