App’en For Resten skal mindske madspild

0

APP TIP: Forbrugerrådet står bag en mobil-applikation, der skal hjælpe os med mindre madspild, og udnytte vores madvarer fuldt ud.

Screenshots fra applikationen For Resten
Screenshots fra applikationen For Resten

Madspildet i Danmark er højt. Faktisk smider en gennemsnitlig dansk familie hvert år madvarer ud for omkring 10.000 kroner.

Derfor har Forbrugerrådet været med til, at få udviklet en applikation, der skal forsøge at hjælpe med at mindske madspild.

Applikationen hedder ”For Resten” og giver brugerne muligheden for, at slå de madrester op, som de har i køleskabet og finde nye retter, hvor de kan indgå.

– ”App’en er ment som et redskab i det travle hverdagsliv, hvor man kan få forslag til, hvad resterne kan bruges til,” sådan sagde projektleder hos Forbrugerrådet Karen Hertz Larsen, da applikationen blev lanceret i 2012.

App’en opfordrer også brugerne til, at sende deres opskrifter ind, hvor de gør brug af rester, så udvalget løbende øges.

– ”Det er ikke opskrifter, der fortæller detaljeret, hvordan retterne skal laves, for det ville kræve en masse indkøb. Det er meningen, at man skal kunne bruge det, man har lige nu og her i stedet for at skulle købe en masse ingredienser ind, som skaber flere rester,” siger Karen Hertz Larsen.

Det er Forbrugerrådet, Landbrug og Fødevarer samt organisationen Stop Spild af Mad, som står bag applikationen.

Du kan downloade applikationen gratis i Apples App Store og Google Play Store.

Mere til historien

Generelt er danskerne blevet mere og mere opmærksomme på madspild, da flere og flere supermarkeder også tilbyder køb af madvarer til billigere pris, hvis ”datoen” er ved at være nået.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer