App på vej om ”livet i landsbyerne”

0

En landsby-applikation skal forsøge at mindske forskellen mellem byerne, og gøre det sjovere at bo i en landsby.

Foto taget med iPhone 6S Plus

En ny applikation til smartphones er på vej og dens formål er, at gøre det både lettere og sjovere at bo i en landsby, samt mindske skel mellem nærliggende landsbyer. Det skriver DR.dk.

– ”Der er nogle usynlige barrierer mellem landsbyer, og med app’en kan man få information om, hvad der sker på tværs af byer,” forklarer Steffen Damsgaard, der er Formand for Landdistrikternes Fællesråd.

 – Politiet lader dig tjekke om bilen er stjålet i ap$p

Applikationen “Min Landsby” er et forsøgsprojekt i Lemvig Kommune, hvor otte byers digitale platforme og Facebook-sider samles ét sted.

Idéen med applikationen er, at forsøge at lave et ”nyt socialt medie” for landsbyer, der kan udnytte hinandens ressourcer på en ny og smart måde. Applikationen indeholder fire funktioner: Nyheder, Kalender, Lift og Kort.

Og funktionen Lift er i samarbejde med GoMore, hvor man altså både kan søge og tilbyde lift til folk i landsbyen.

 – Få hjælp til skilsmissen på mobilen eller computeren

På sigt er det meningen, at applikationen ikke kun skal omhandle Vestjylland og Lemvig Kommune, men altså blive spredt til hele landet.

Historien melder endnu ikke noget om, hvilke platforme applikationen frigives til – ligesom en præcis lanceringsdato ikke er kendt. Den ventes dog at være klar inden jul.

Mere til historien

En konkurrent til applikationen ”Min Landsby” er Facebook, hvor flere og flere små landsbyer/samfund har deres egne Facebook-sider, hvor borgerne så på den måde kan oplyse andre borgere om ting der sker i området, indbrud eller andet i området.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer