Tabt patentsag koster Apple milliarder

6

Apple har i årevis misbrugt et patent, som er ejet af University of Wisconsin, og det koster dem nu milliarder efter at have tabt patentsag.

Lov, retsag, patentApple er blevet fundet skyldig i brug af teknologi, der er patenteret af University of Wisconsin tilbage i 1998.

Teknologien gør processorer i computere, tablets og smartphones mere effektive.

Teknologien ejes altså af Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF).

Men allerede i 2014 sagsøgte WARF Apple for brug af patentet uden tilladelse til de processorer, der sidder i Phone 5S, iPhone 6 og iPhone 6 Plus, samt i flere iPad modeller.

 – Apple vil forsøge at forhindre angreb mod App Store

Apple har benægtet at misbruge patentet og forsøgt at overbevise den amerikanske patentstyrelse om at se på patentets gyldighed. Dette har styrelsen dog afvist. Det skriver Dr.dk.

Retssagen er ikke overstået endnu, selvom Apple altså har tabt sagen. Næste skridt er at fastsætte, hvor meget Apple skal betale i skadeserstatning. Et beløb der kan løbe op i 5,6 milliarder kroner.

Men findes Apple også skyldig i, at have ignoreret patentet, så kan den økonomiske straf blive endnu større. Og WARF har atter sagsøgt Apple – denne gang for at benytte teknologien i de nye iPhone 6S og iPhone 6S Plus modeller, samt den kommende iPad Pro.

Mere til historien

Ifølge Interbrands årlige opgørelse, så har Apple fortsat det mest værdifulde brand i verden.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer