Android Lollipop snart på hver fjerde enhed

2

Android Lollipop er næsten på hver fjerde Android-enhed.

Android versioner udbredelse per 6. oktober 2015
Android versioner udbredelse per 6. oktober 2015

Udrulningen af den absolut nyeste Android-version er netop startet på de første enheder, men den tidligere version er endnu kun lige på under hver fjerde enhed.

Google har netop offentliggjort de seneste tal, der viser udbredelsen af Android-softwaren. Og sidste måned kom den seneste Android-version over 20 procents markedsandel, skriver Google.

Siden starten af september er der sket lidt – både på udbredelsen af Android 5.0-5.1 Lollipop, men også fordi udrulningen af den nyeste version, Android 6.0 Marshmallow, netop er startet til de første enheder. I første omgang er det dog kun de nyeste Nexus-enheder, der modtager opdateringen.

Men udbredelsen af Lollipop har også fået et lille hak op den seneste måned, og er nu installeret på 23,5 procent af alle aktive Android enheder.

Det er fortsat Android 4.4 KitKat, der er den mest udbredte Android-version med 38,9 procent. Det er en tilbagegang fra sidste måned (39,2 procent) på 0,3 procent.

Den efterhånden ret gamle Froyo-version har opretholdt 0,2 procent af markedsandelen siden opgørelsen i september måned.

Det bliver spændende at se næste måneds opgørelse, hvor vi bør forvente at se Android 6.0 Marshmallow for første gang.

Mere til historien

De forskellige Android producenter melder i den kommende tid ud, hvilke af deres enheder de vil supportere med den seneste Android-version. Sony har eksempelvis netop meldt ud, hvilke enheder de vil udsende Android 6.0 Marshmallow til.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer