Wordious – nyt dansk ordspil til Android

Et nyt dansk ordspil Wordious har set dagens lys. Faktisk startede det som et brætspil, men er nu klar på mobilen – i første omgang kun til Android.

Brætspillet Wordious

Brætspillet Wordious

Enten elsker du det eller også hader du det nok – ordspil til mobilen. Der er nogle mennesker, som nærmest bliver afhængige af, at få et dagligt kick ved de forskellige ordspil

Et par af de mere populære gennem tiden har været Wordfeud og Rumble, men der har været utallige bud på konkurrenter, det er dog langt fra alle der har taget danskerne eller verden med storm.
Men nu er en dansker klar med et nyt spil, der hedder Wordious og indeholder det der forventes af et klassisk ordspil – og ifølge dem selv meget mere.

 – Dansker får uofficiel verdensrekord i Wordfeud

Wordious er et danskdesignet og udviklet spil, hvor manden bag, Dan Kjærsgaard, er tidligere designer for blandt andet LEGO. I dag er han partner og konceptudvikler i et designbureau og udvikler sideløbende brætspil Det er herfra idéen til Wordious kom for mere end tre år siden.

– ”Brætspillet var skridt ét, App’en er skridt to – men planerne for Wordious stopper ikke her! Vi er ambitiøse og der knokles på at finde samarbejdspartnere for gøre Wordious kendt og udbredt inden for leg og læring med bogstaver. Det at spillepladen er små moduler, der nærmest inviterer til at blive brugt på nye måder, gør at vi begejstre både børn og voksne, dem som selv vil opfinde deres egne regler og dem som vil spille et kortere spil,” siger Dan Kjærsgaard.

Dan Kjærsgaard har også mødt opbakning og tiltro fra sin distributør, Bergsala Enigma, der har udtalt følgende om Wordious.

– ”Så har Wordious bare en taktisk dybde og enkelthed, over sig på en gang. Det er den type spil som bliver de største succeser!”

Bergsala Enigma er ikke hvem som helst, men står bag successer som Bezzerwizzer, Sequence, Settlers og Game of Thrones.

Screenshots fra Wordious

Screenshots fra Wordious

Sådan spilles Wordious

Spillet starter ved spilleren har en kvadratisk spilleplade med 3×3 felter, hvor der skal lægges bogstaver der danner et ord. Hver spiller har spilleplader med forskellige bonusfelter, som 2 x letter, 3 x letter, 2 x word og 3 x word.

Når spillepladen bliver for lille udbygges den ved at trække flere plader ind i spillet. Ubrugte plader er point værd og giver modstanderen bonus mulighder. Det handler derfor om at være strategisk.

Der er tre forskellige gamemodes i Wordious, som spillerne kan vælge mellem. Disse er classic, random og battle. Det er muligt at spille imod hinanden 2 og 2, men også 3 og 4. Dermed øges konkurrenceelementet og det sociale modsat nogle af konkurrenterne.

Spillerne kan benytte Facebook-login, hvilket giver muligheden for at dyste mod Facebook-vennerne, samt sine Wordious-venner og det community der er inde i spillet.

Der kan spilles på dansk, men også de øvrige sprog, som spillet er lanceret på. Ordbøgerne i Wordious er drevet af brugerne og tilføjes realtime. Det betyder kort og godt, at mangler et ord, så foreslår man det mens man spiller. Er der nok spillere, som har manglet dette ord kommer det til afstemning og kan stemmes ind i spillet – af brugerne.

– “Jeg har spillet meget Wordfeud og gennem årene er jeg bare blevet mere og mere irriteret over at spillet er så statisk og at der ikke bliver videre udviklet på det. Det samme gælder egentligt mange spil i kategorien ordspil. Det virker lidt som forsøg eller for sjov apps, som er lavet fordi man kan. Wordious er på alle måder dynamisk! Jeg betragter spillepladen lidt som en LEGO klods med utallige muligheder og kun fantasien sætter begrænsningen. Dette har jeg fået bekræftet ved at spillere af brætspillet ikke har læst reglerne, kastet sig ud i det og opfundet deres eget spil. Dette bruger vi i app’en ved at ligge nye spil varianter ind, så der hele tiden kommer nye spil i spillet. Et andet og måske det bedste eksempel på at Wordious er dynamisk er ordbøgerne som bliver opdateret dagligt af brugere direkte i spillet – Wordfeud bliver opdateret en gang om måneden via et forum på en hjemmeside,” udtaler Dan Kjærsgaard til MereMobil.dk.

Screenshots fra Wordious

Screenshots fra Wordious

Brætspillet Wordious er allerede nu lanceret i Danmark, Norge og Svergie, samt Holland og Belgien – og flere lande er på vej.

Endnu ikke klar til iOS og Windows Phone

Wordious er fra lanceringen af kun tilgængelig til Android enheder, men der arbejdes også på en udgave til iOS bag kulissen. Det er dog endnu for tidligt at udtale sig om, hvornår iOS-versionen er klar.

Windows platformen er der også tænkt på, men her afventes der i skrivende stund til Windows 10.

Forventningerne er store til spillet og ambitioner er der også hos bagmanden.

– “Jeg har det sådan, at selvom vi gerne vil øse ud af funktioner og features med det samme, så er vi med lanceringen af Wordious, på det punkt vi er ved lige nu, nået længere end hvor Wordfeud kan komme. Og ja det er vist ikke en udtalelse, som er helt i tråd med jysk jantelov, men jeg håber så meget at brugerne giver mig ret,” slutter Dan Kjærsgaard til MereMobil.dk.
Spillet er nu klar til mobilen. Du kan downloade det gratis i Google Play Store.

Mere til historien

Det er ikke første gang, der er en dansker der forsøger sig med et ordspil. Tidligere har danskere stået bag SquareWords og Wordbase.

Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
DR opdeler Ramasjang i 3 selvstændige apps

Den populære Ramasjang-app fra DR deles nu op i tre selvstændige apps.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
Fortnite kommer tilbage på iPhone – men det bliver dyrt

Sideloading af apps på iPhone og iPad bliver dyrt – en millionomkostning for udgiverne.

(mere…)
Styrelse gentager fadæse med den digitale version af Sundhedskortet

Trods forbud fra Datatilsynet har Digitaliseringsstyrelsen indsamlet personoplysninger, som ikke måtte hentes.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram