OnePlus 2 test – en konge i mellemklassen er født

TEST: OnePlus 2 tager førertrøjen for mellemklassen med Nexus-lignende dyder og få, men nævneværdige, kompromiser.

Det er årets mest hypede produkt i mellemklassen, blandt tech-entusiaster, og den har været både elsket og hadet, allerede inden de første anmeldelser landede på net-mediernes forsider.

OnePlus 2 oplader

OnePlus 2 oplader

OnePlus 2 er et unikum i Android-segmentet, og den gør hvad alle de store producenter har forsøgt sig med i årevis – kvalitet og brugervenlighed til det halve af prisen.

Men det er ikke uden kompromiser, at man køber en telefon til under 3.000 kroner. Prisen er et argument, der burde være indlysende for selv den mest inkarnerede Android-fanboy.

Du må både undvære hurtigopladning, trådløs opladning, 2K-skærm (eller 4K-skærm), MicroSD-kort mulighed, NFC, udskiftelig batteri og jeg kunne fortsætte. Men faktum er, at kompromiser ikke er nøgleordet i OnePlus 2, det er alsidighed. Hvorfor? Det vil du blive meget klogere på, når du har læst denne (måske) mest fyldestgørende danske anmeldelse OnePlus 2.

Velkommen til MereMobil.dks OnePlus 2 test.

Specifikationerne i korte træk

  • Skærm: 5,5 tommer In-Cell IPS LCD
  • Beskyttelse: Gorilla Glass 4
  • Opløsning: 1920 x 1080 pixels (401 PPI)
  • Processor: Snapdragon 810, octa-core
  • Grafikprocessor: Adreno 430
  • RAM: 3 GB / 4 GB DDR4
  • Hukommelse: 16 GB / 64 GB intern
  • Kamera: 13 megapixels, 1,35 Micron sensor, autofokus, OIS, dual-LED blitz
  • Frontkamera: 5 megapixels, Fuld-HD video
  • Batteri: 3.300 mAh
  • System: Android 5.1 med OxygenOS 2.0.1
  • Simkort: Dual Nano-SIM (begge 4G LTE)
  • Ekstra features: Fingeraftrykslæser, laser-autofokus, USB Type-C
  • Fysisk størrelse: 151.8 x 74.9 x 9.85 mm – 175 gram

Designet føles som sandpapir

OnePlus 2 er ikke en designperle på linje med iPhones eller den nye Samsung Galaxy S6 Edge. Den tilføjer ikke noget innovativt eller ekstravagant til spillet, men udmærker sig derimod med kvalitetselementer som magnesium-behandlet aluminiumsramme og fem udskiftelige bagcovers, samt Gorilla Glass 4 til at beskytte den anonyme front.

Magnesium farven giver en behagelig mørk nuance til rammen, og jeg er ikke i tvivl om, at det er ægte aluminium der omgiver 2’eren. Det medfølgende Sandstone-bagcover sikrer, trods dens relative store størrelse, et godt greb om telefonen. Bagsiden er svagt krummende, hvilket i endnu højere grad bidrager til et sikkert greb.

Kommer du fra en 5,0 tommer-enhed, eller mindre, vil OnePlus 2 være en stor håndfuld de første par uger. Men med lidt tilvænning, bliver man glad for den store skærm, og dertil det store tastatur når man skriver.

Vi har med vores OnePlus 2 fået et bagcover, udført i kinesisk bambus, med til telefonen. Selvom den tilføjer et andet udtryk til mobilen, giver det ikke nogen eksklusiv følelse. Faktisk giver det originale Sandstone-cover et bedre indtryk.

Billeder af OnePlus 2

Først med notifikations-slider

Kigger vi nærmere på placeringen af OnePlus 2’s knapper, så finder man på højre side volume-knapperne og tænd/sluk knappen. Begge er placeret naturligt ud for tommelfingerens rækkevidde – hvis man er højrehåndet.

På venstre side finder vi noget ganske nyt blandt Android-enheder. En notifikations-slider (eller knap om du vil), der med tre trin kan justere om man ønsker, at alle notifikationer skal komme igennem, om kun prioriterede afbrydelser må forekomme eller om der slet ingen afbrydelser må ske. Uanset hvilken indstilling man vælger, slår man ikke alarmen fra – rigtigt smart.

Den dedikerede skydeknap til at styre afbrydelser, er helt genialt fundet på, nu hvor Android Lollipop er designet med det ellers udskældte afbrydelses-system for notifikationer. Til at starte med var det en tilvænningssag at bruge knappen, men efter få uger, ligger det mig helt naturligt og nærmest uundværligt – hvorfor er der ikke andre, der har kopieret den idé tidligere, i stedet for at gå uden om problemet?

Feedbacken i skydeknappen er perfekt, man er ikke i tvivl om hvilken indstilling man har valgt. Til gengæld er volume- og tænd/sluk knapperne ikke helt på samme kvalitetsniveau.

En knap til “lydløs” var Apple de første til at introducere, og selvom det umiddelbart er en lille ting, er dette for mange brugere en “killer-feature”. Så plus i bogen til OnePlus for knappen.

Dit fingeraftryk aflæses (næsten) hver gang

Som den første smartphone med fingeraftrykslæser til under 3.000 kroner, kan man vidst roligt sige at OnePlus sætter en fed streg under deres prioritering af features.

OnePlus 2 oplader

OnePlus 2 – fingeraftrykslæseren i midten

Placeret midt imellem de to touch-følsomme navigationsknapper, er sensoren naturlig at anvende og udmærker sig ved samtidig at kunne bruges som hjem-knap.

Fingeraftrykket lagres nemt i telefonens indstillinger, men vejledningen til opsætningen fortæller ikke hvor vidt man skal flytte placeringen af fingeren mellem hvert tryk, når man opretter aftrykket den første gang. Til info er det en rigtig god idé at flytte fingeren, det øger aflæserens effektivitet.

Set over hele testperioden har fingeraftrykslæseren udmærket sig ved at ramme rigtigt ni ud af ti gange. Selv fra slukket skærm, kan man låse telefonen op, blot ved at placere sin finger på sensoren. Jeg kan dog ikke bekræfte påstanden om, at den er hurtigere end iPhone 6 eller Galaxy S6, men langsom er den ikke. Det geniale er, at man ikke først skal tænde skærmen, før læseren fungerer. Læg fingeren og telefonen vågner og åbner.

Desværre har jeg oplevet mit hyr med at få hjem-knappen til at reagere. Det er ikke en fysisk knap, der kan trykkes ind, som på eksempelvis Galaxy S6, men touch-området er en del af fingeraftrykslæseren, der registrerer når min finger rører området. Flere gange har jeg måtte slukke og tænde skærmen, før at touch-området har reageret på min berøring.

Jeg har haft kontakt til OnePlus, der har kunne bekræfte, at de arbejder på en løsning i en snarlig opdatering.

Indtil videre er vores testenhed blevet opdateret med to mindre opdateringer, med henblik på fejlrettelser og forbedret batteritid – men det har ikke løst overnævnte problem.

Tilpas knapperne efter eget valg

OnePlus 2 - Tilpas knapperne

OnePlus 2 – Tilpas knapperne

De tre touch-knapper på forsiden fungerer ud af æsken som tilbage-, hjem- og multitasking-knap. Men det er muligt at bytte rundt på tilbage- og multitasking knapperne, hvis man ønsker dette.

Fælles for alle tre knapper er, at de hver kan programmeres til at udføre kommandoer. Eksempelvis kan man indstille hjem-knappen til at et dobbelt-tryk skal åbne kameraet, eller to hurtige tryk på tilbageknappen, skal slukke skærmen – rigtigt smart og meget anvendeligt i dagligdagen.

Tilbage- og multitasking-knapperne er baggrundsbelyst med blåt men desværre meget svagt. Jeg kunne godt have ønsket mig en indstilling til at justere lysstyrken i eksempelvis tre niveauer.

OxygenOS 2.0 – et Nexus produkt værdigt

OnePlus har måtte sande at samarbejdet med CyanogenMod ikke kunne bibeholdes. Derfor har selskabet udviklet deres egen brugerflade med navnet OxygenOS.

OxygenOS 2.0 er baseret på Android 5.1.1 og heldigvis har OnePlus valgt at satse på den rene Android-oplevelse.

Det betyder du slipper for en smartphone fyldt med ubrugelige bloatware-applikationer, brugerflade der hakker, er langsom, eller en Android version som tager et halvt år eller mere om at blive opdateret, fordi producenten først skal have rettet alle deres tilpasninger.

OnePlus 2 startskærm

OnePlus 2 startskærm

Med OxygenOS på OnePlus 2 får man en flydende og hurtig brugeroplevelse. Her er yderst sjældent ventetid mellem input og handling.

OxygenOS er efter min bedste overbevisning et bedre softwareprodukt end den rene version af Android 5.1.1. Dette er takket være brugeroplevelsen, og de få, men nyttige tilpasninger OnePlus har tilføjet Android 5.1.1.

Helt elementært ligner OxygenOS rigtig meget Android Lollipop. Men kort efter første opstart, vil man finde de første små tilpasningsmuligheder ganske brugbare. Vi har prøvet at dele mulighederne op herunder.

Udseende

Det er muligt at skifte hele systemets farve-tema fra lys til mørk under indstillinger. Når man vælger det mørke tema, kan man endvidere skifte farven på systemets ”knapper”, slidere og ikoner –  i Android kaldet ”Accentfarve”. Man kan her vælge mellem ni farver.

Det er også muligt, at tilføje en ikon-pakke til systemet. Til de der ikke har rodet med alternative ”launchere” på Android platformen, så betyder det, at man kan finde en ikon-pakke på Google Play, hente og installere den. Det giver mulighed for at udskifte app-ikoner med selvvalgte ikoner – eksempelvis ud fra et farvetema eller lignende.

Hvis man ønsker at justere størrelsen på app-ikonerne i app-menuen, er det også muligt. Enten ved at vælge en menu-struktur med 4 x 3, 6 x 4 eller 6 x 5 apps. Jo flere apps, jo mindre bliver ikonerne, og omvendt.

“Shelf”

OnePlus 2 "Shelf"

OnePlus 2 “Shelf”

Med OxygenOS 2.0 introduceres vi for “Shelf”. Funktionen skal hjælpe med at finde det vi bruger oftest, hurtigt. Shelf kan tilpasses med genveje til de apps, kontakter og widgets du oftest anvender.

Men funktionen falder hurtigt til jorden og det er der flere grunde til. Den første; OnePlus har valgt den rene Android brugerflade, det betyder der ikke er langt til det man oftest bruger.

Den anden grund er widgets. Widgets i Android har været rost meget gennem tiden og bruges stadig af mange, derfor er det utroligt nemt at tilføje widgets, tæt på startskærmen, så man hurtigt kan tilgå det man bruger oftest.

Shelf baserer sig på principperne af muligheder vi allerede har i Android. Men hvis man ikke kan lide at bruge Shelf, så kan man slå funktionen fra.

Bloatware

Jeg ved godt jeg har skrevet at man slipper for “bloatware” applikationer på OnePlus 2, men det er faktisk en lille usandhed. For der er ”hele” to applikationer som OnePlus har valgt at installere på enheden. SwiftKey-tastatur og Audio Tuner.

SwiftKey har eksisteret og udviklet sig i årevis på Android platformen. Mere end 10 millioner brugere har downloadet applikationen. Det er dog muligt selv at vælge en anden, eller Google tastaturet, som er den vi fortrækker på redaktionen.

Audio Tuner er som navnet måske afslører en equalizer-app, som giver mulighed for at tilpasse en række frekvensbånd ud fra tre lytte-scenarier; musik, film og spil. Hvert scenarie har en række foruddefinerede indstillinger, men det er også muligt at indstille frekvenserne efter eget ønske. Lydindstillingen bliver desuden ført videre, hvis man afspiller lyd via headset eller Bluetooth-enheder.

Notifikationsområdet

OnePlus 2 - Notifikationsområdet

OnePlus 2 – Notifikationsområdet

I Android kan man fra toppen af skærmen fremkalde et notifikationsområde, hvor også udvalgte genveje til diverse indstillinger belejligt er placeret.

I OxygenOS 2.0 kan disse genveje tilpasses og det er rigtigt smart! I stedet for at have området fyldt med genveje man ikke anvender, er det muligt at fjerne disse og kun have dem man ønsker. Samtidig er det muligt at rokere rundt på dem, så de ligger i ens foretrukne rækkefølge.

Start apps via tegn på skærmen

Med tegn på skærmen er det muligt at styre en række genvejsfunktioner på mobilen, når skærmen er slukket.

Den mest anvendte funktion i testperioden er dobbelt-tryk for at tænde skærmen. Der er også mulighed for at tegne en cirkel, for at åbne kameraet, eller et ”V” for at tænde eller slukke for lommelygte-funktionen. Det er også blevet flittig brugt.

Den eneste funktion jeg ikke har haft i brug er musikstyrring. Ved at tegne to lodrette streger ”II”, pil til venstre ”<” eller pil til højre ”>” på skærmen, kan man enten pause, gå tilbage eller gå frem til næste sang.

I perioden har jeg dog oplevet ustabil reaktion. Det er ikke altid 2’eren reagerer første gang jeg forsøger at vække den eller tænde kameraet med et ”O”, specielt efter lang tid i lommen er usikkerheden størst.

App-tilladelser

OnePlus 2 - App-tilladelser

OnePlus 2 – App-tilladelser

Som den første blandt alle Android producenter, har OnePlus givet mulighed for at se hvad applikationerne på vores telefoner rent faktisk foretager sig.

En dedikeret menu under indstillinger kaldet ”App-tilladelser”, giver mulighed for at se hvad hver enkelt applikation installeret på telefonen har adgang til. Alt fra kalender, mikrofon, kamera og kontaktpersoner, til noget så almindelig som at bringe en notifikation frem på skærmen.

Funktionen er et rigtigt smart værktøj til at se hvad specielt de sociale mediers applikationer, foretager sig på vores enheder. Overraskende nok så er der eksempelvis hos Facebook, trods jeg har givet dem tilladelse, aldrig blevet brugt telefonens mikrofon, læst mine kontaktpersoner eller set mine kalenderaftaler.

App-tilladelser oplyser ikke kun hvad hver enkel applikation har haft adgang til, men også hvornår applikationen sidst har anvendt en funktion på telefonen, eller om den aldrig har.

App-tilladelser bliver en standardfunktion i Android MarsMallow, som er den næste store opdatering til platformen.

Hardware der sparker r*v!

OnePlus 2 har ikke de ypperste specifikationer set over hele spec-listen, men nøje afstemt med prisen, er der virkelig ydelse for pengene i produktet! Snapdragon 810 processor, Adreno 430 grafikprocessor og hele 4 GB DDR4 RAM, vækker dette lille monster til live.

OnePlus 2

OnePlus 2 (Foto: MereMobil.dk)

Uanset hvad jeg har kastet efter den i testperioden; grafiktunge spil, adskillige apps åbne på én gang og skiftene imellem dem, videoer på YouTube i Fuld-HD og utallige Chrome-faner åbne, alt sammen samtidig – og uden problemer for OnePlus 2, der bare har gnasket sig gennem det hele, uden tøven.

Men hvad med varmeudviklingen spørger du så nu? Intet problem! OnePlus 2 har ganske vist været varm når vi gentagende gange i streg har kørt AnTuTu Benchmark, men på intet tidspunkt har varmen været et problem. Den største varmeudvikling føles som om kommer fra toppen af enheden, specielt fra volume-knapperne og op, har varmen været værst, men ikke uholdbart.

Når vi er ved AnTuTu, så kan jeg fortælle, at OnePlus 2 også her udmærker sig, med en gennemsnitlig score på den anden side af 55.000 point. I 3DMarks grafikkrævende test, er scoren endt på den anden side af 820 point.

Skærmen er god nok

OnePlus 2 er udstyret med en 5,5 tommer LCD skærm med In-Cell teknologi. In-Cell teknologien samler selve displayet og touch-sensoren i én enhed, hvilket gør det muligt at mindske tykkelsen på moderne smartphones.

Opløsningen er Fuld-HD (1920 x 1080 pixels), og det giver en pixeltæthed på 401 PPI, hvilket er mere end rigeligt til dagligdags gøremål. Det er nærmest ikke muligt for det menneske-øjet at se forskel på Fuld-HD, 2K eller 4K opløsning, med mindre man har to enheder at sammenligne med. Og så er den lavere opløsning godt for batteritiden.

Billedkvaliteten på 2’eren er uden tvivl i den høje ende af skalaen for LCD-skærme. Farverne er kraftige, naturligt kalibreret og billeder samt video fremstår knivskarpe fra displayet.

Udendørs er der en smule mere genskin fra glasset end jeg kunne ønske mig, men så snart lyssensoren får skruet op for lyset, mindskes problemet til det ubetydelige. Jeg syntes dog at lyssensoren til tider kan være langsom til at tilpasse sig, og særligt om natten i meget mørke omgivelser bliver der ikke skruet langt nok ned.

Betragtningsvinklen, til dem der går op i det, sidder lige i skabet. Selv fra en helt skarp vinkel fremstår skærmen farverig. På ikke ét tidspunkt sløres skærmen når displayet betragtes fra en skrå vinkel. Det er kun lysstyrken der naturligvis ændrer sig for øjet – godt gået OnePlus!

Skærmen på OnePlus er ikke på niveau med et AMOLED-display, men det er ikke langt fra og helt klart blandt de bedste 2015-skærme på markedet i øjeblikket.

Batteritiden er acceptabel

Vi har nu haft OnePlus 2 til test i mere end tre uger, så vi kan med rimelig sikkerhed sige at den er gennemprøvet. Derfor har vi også kunne danne os et grundigt indtryk at batteriets formåenhed.

OnePlus 2 - Batteritid

OnePlus 2 – Batteritid

Med hele 3.300 mAh at gøre godt med, er der lagt i støbeskeen til gode omgangstider, men desværre ikke for undertegnede.

I gennemsnit har jeg akkurat kunne trække den igennem en hel arbejdsdag, hvilket er grænsen for godkendt, og med større kapacitet end den gennemsnitlige smartphone, er forventningen højere.

Det skal understreges, at jeg har et højt forbrug. Telefonen var tilsluttet følgende gennem en almindelig arbejdsdag; et Bluetooth headset i ni timer, et Android Wear smartwatch i cirka 16 timer, også via Bluetooth, 45 minutters musikafspilning via Spotify igennem et Bluetooth-system i bilen, samt koblet på Wi-Fi i cirka seks timer.

Dertil var skærmen gennemsnitligt tændt én time og 45 minutter, hvor der blev surfet lidt på nettet og de sociale medier. Der blev også tjekket mails og foretaget mellem 10 og 15 telefonopkald.

Med det forbrug må man sige, at OnePlus 2 klarer sig acceptabelt, men det store batteri burde have 20 procent kapacitet efter 16 timers drift og ikke mellem nul og fem procent.

Til det store spørgsmål om opladningstiden, så syntes jeg personligt ikke der er noget at være urolig overfor. To timer og et kvarter om at nå 100 procent, fra 1 procent strøm. Vel og mærke med telefonen tændt, uden Wi-Fi eller Bluetooth sat til, men med forbindelse til 4G-netværk og app-synkronisering slået til.

Spændingen under store dele af opladningen lå omkring 5 volt og 1,55 ampere, til tider svingende nede omkring 1 ampere. Opladeren er dog opgivet til 2 ampere, men det niveau så vi den ikke være oppe og runde.

OnePlus’ opladetider er som følgende:

  • 30 min. / 28 procent
  • 60 min. / 55 procent
  • 90 min. / 80 procent
  • 120 min. / 95 procent
  • 135 min. / 100 procent

Kamera i rimelig kvalitet

Kameraet i OnePlus 2 har været positivt omtalt både af brugere og anmeldere, hvilket jeg kan tilslutte mig. Den 13-megapixels store sensor tager gode billeder under langt de fleste lysforhold.

OnePlus 2 - Kamera applikation

OnePlus 2 – Kamera applikation

Når billederne hentes frem på en PC-skærm kan man nemt se at farverne er nuanceret og naturligt kalibreret, ligesom de har formået at gøre med skærmen på OnePlus 2.

Dens laserfokus-system er superhurtig til at fokusere. Selv mellem meget lyst og meget mørkt stiller OnePlus 2 skarpt overraskende hurtigt.

Nattebilleder er en smule mere problematiske for OnePlus 2, men godt hjulpet på vej af optisk billedestabilisator (OIS), klarer den sig ganske udmærket og tilfredsstillende. Men der er stadig pæn afstand til Galaxy S6, der klarer sig betydeligt bedre.

Lukketiden fra man trykker til billedet er i kassen kan også forbedres, forhåbentligt via en softwareopdatering. Trods laserfokus og OIS, så er de dyrere modeller på markedet hurtigere til at fange motivet.

Dens slowmotion funktion fungerer rigtigt fint, men du kan ikke hoppe ind og ud af slowmotion, og der er ingen lyd på videoerne – skuffende.

OnePlus 2 har HDR-mode, men desværre er der ikke auto-HDR. Det er stort savn hvis man er vant til det. I HDR-mode er billederne også betragtelig længere tid om at blive taget – men resultaterne er flotte og dynamiske i farverne.

Video kan optages i op til 4K-kvalitet, og det forløber uden problemer. Igen er det værd at fremhæve den hurtige laserfokus og ikke mindst muligheden for manuel fokus mens videoen optages.

Frontkameraet er på fem megapixels og fungerer fint som selfie-kamera,

Opsummeret så er kameraet i OnePlus 2 langt bedre end den gennemsnitlige smartphone til under 3.000 kroner. I hverdagen vil du opleve, at du ofte fanger dit motiv i skarphed og fokus første gang. Er dit motiv i hurtig bevægelse, så hold udløseren inde, enten på skærmen, eller via volume-knapperne, så tager OnePlus 2 op til 20 billeder i streg.

Billeder taget med OnePlus 2

USB Type-C – nyt stik

OnePlus 2 er den første smartphone til at ramme det europæiske marked med USB Type-C. Den nye USB-standard har mange fantastiske fordele, men hvor OnePlus 2 kun trækker på én af dem – vendbart stik.

OnePlus 2

OnePlus 2 (Foto: MereMobil.dk)

Det kræver ikke opmærksomhed, når opladeren skal tilsluttes telefonen, for stikket kan vende begge veje. Det er en rigtig smart, funktionel og brugbar funktion – men en feature, er også alt hvad det er.

I øjeblikket er ulempen ved at have Type-C stikket større end fordelen. Faktum er nemlig, at udbredelsen af Micro-USB stikket, er langt bedre – ergo mere tilgængeligt.

I ren dagligdagspraksis betyder det, at hvis du mangler strøm mens du er ude af huset, så er du lidt i samme knibe som mange iPhone-ejere gennem tiden må have oplevet at værre, for det er ikke alle der har USB Type-C endnu.

Heldigvis er standarden allerede i rivende udvikling og Google, Apple samt mange flere, er allerede ved at implementere standarden til deres produkter, hvilket betyder større tilgængelighed i dagligdagen. Men lige nu er det altså et problem.

Højtaleren er dårlig

Der findes ingen telefon uden svaghed, og den rammer vi i højeste grad på OnePlus lige nu. Højtaleren, ja der er kun én trods to højtalergrills i bunden af produktet, er ikke værd at samle på.

Lydniveauet er alt for lavt, diskanten er uskarp og for fremtræden, mellemtonen er mudret og bassen er knapt at høre. Kort sagt – ikke værd at lytte til.

Jeg kan derfor kun anbefale at bruge et Bluetooth-headset eller headset koblet til mini-Jack stikket, som er velplaceret i toppen af OnePlus 2.

Forbindelserne er helt i orden

Der har været nogen bekymring omkring Bluetooth forbindelsen på OnePlus 2, efter problemer hos sin forgænger OnePlus 1 – men det kan jeg hurtig male til jorden.

Jeg har dagligt 2’eren koblet til et LG G Watch R smartwatch, et Plantronics headset og bilens håndfri-system med musik-afspilning via Spotify, SoundCloud osv.

På intet tidspunkt har jeg haft problemer med forbindelsen, eller oprettelsen heraf. 2’eren har været hurtig og præcis til at koble sig til alle de Bluetooth produkter jeg har kastet efter den.

Wi-Fi og manglende NFC

OnePlus 2 - Wi-Fi forbindelse

OnePlus 2 – Wi-Fi forbindelse

Wi-Fi forbindelsen har heller ikke været et problem. OnePlus 2 kan kommunikere på det aldrende 2,4 GHz frekvens, samt det nyere og hurtigere 5 GHz. Ingen af netværkerne har givet mig problemer.

Med OnePlus 2 har jeg oplevet af kunne fastholde en forbindelse til mit lokale netværk over længere afstand, end jeg har kunne med mange andre testprodukter – også dyrere modeller.

Der var mange sure og skuffede miner, da det vidste sig at OnePlus 2 ikke ville få NFC-understøttelse, nogle ville endda vælge telefonen fra alene på den baggrund.

Men STOP! Stop lige en halv. NFC kan bruges til mange ting, men vigtigst af alt, til mobilbetaling.

Fejlagtigt tror de fleste, at det ikke er muligt at bruge mobilbetaling, eksempelvis MobilePay, uden NFC. Men det kan man godt, ja faktisk testede jeg det i en Føtex-butik med OnePlus 2. På ganske få sekunder, var betalingen gennemført via Bluetooth, endda uden at skulle scanne en QR-kode først!

NFC er ikke ”must have”, men ”nice to have”. At NFC så kan bruges til mange andre ting, eksempelvis i hjemmet, er en anden historie. Men helt ærligt, hvor mange kender du som bruges NFC ugentligt, hvor det ikke er mobilbetaling?

GPS og opkald

Navigering via GPS har ej heller givet mig uventede problemer. Forbindelsen har hver gang været stabil og med en test-app har jeg kunne se at den har koblet sig på, både hurtigt og til mange satellitter på én gang. Den kan også kommunikere via GLONASS systemet, som er russisk, hvis GPS-signalet volder problemer eller for at øje præcisionen.

OnePlus 2 - Forbindelser

OnePlus 2 – Forbindelser

Forbindelsen til mobilnetværket, i mit tilfælde Telia, har ligeså været ganske normal og fornøjeligt at anvende. Jeg har ikke oplevet uventede udfald eller dårlige forbindelser til telefonen og downloads af apps og surfe på nettet, er gået gnidningsfrit.

Selve kvaliteten af opkaldene har været gode og støjfrie. Både jeg og modtageren er gået klart igennem og de to mikrofoner indbygget i OnePlus 2 har håndteret baggrundsstøj i et forventet og tilfredsstillende niveau.

Jeg kunne lade mig ønske at højtaleren til ørestykket kunne skrues højere op. Under langt de fleste støjniveauer er der ikke problemer med at høre personen i den anden ende, men under kraftig baggrundsstøj, kan lyden ikke skrues højt nok op.

Dual-SIM – to SIM-kort

Dual-SIM på OnePlus 2 vil helt sikkert glæde business-folket, de omrejsende eller dem der går med to telefoner i lommen (arbejde og privat).

Fordi OnePlus 2 har to IMEI-numre, giver det mulighed for at have to SIM-kort aktive på én gang. Du kan individuelt vælge hvilket SIM-kort der skal håndtere data, opkald og SMS. Du kan tilmed vælge at telefonen skal spørge efter hvilket kort der skal bruges, inden hvert opkald.

Konklusion – et Nexus produkt værdigt

Med OnePlus 2 får du et alsidigt produkt, der opfylder de mest basale og anvendte features en smartphone anno 2015 burde opfylde. Den har et design der er godt og stabilt skruet sammen med kvalitetselementer, der løfter helhedsindtrykket.

OnePlus 2 - med Bambus cover (Foto: MereMobil.dk)

OnePlus 2 – med Bambus cover (Foto: MereMobil.dk)

Hardwaren er kraftig og effektfuld til alle tænkelige dagligdagssituationer. Der er ikke det, OnePlus ikke kan håndtere, endda uden tøven eller langsom brugerflade som følge heraf.

Knapperne er af en god størrelse og man er sjældent i tvivl om hvilken man trykker på, men kvaliteten af dem kunne være bedre. Den store joker er notifikationsknappen, der spiller en perfekt rolle i Androids nye måde at håndtere notifikationer og afbrydelser på.

Muligheden for at vælge imellem software- eller touch-knapper til at navigere i Android, er en fantastisk feature der bidrager til alsidigheden i OnePlus 2. Men det er skuffende, at den midterste touch-knap, ikke reagerer hver gang og nogle gange slet ikke. Fingeraftrykslæseren skal have ros for sin præcision og hastighed!

Den smarte USB Type-C port vil med tiden modne og blive en fornøjelse at anvende, uanset hvor du står og har brug for strøm via porten. Men højtaleren placeret til højre herfor, ligger under kvalitetsniveauet for en telefon i denne klasse.

Skærmen er flot og nuanceret af anvende, om end jeg kunne ønske mig en hurtigere lyssensor.

OnePlus har udviklet et fantastisk stykke software, der kan få selv den mest inkarnerede Nexus-fan til at vælge telefonen. Særligt de mange tilpasningsmuligheder i OxygenOS 2.0 bidrager i høj grad til den mangfoldighed, som OnePlus ønsker at give deres kunder. OxygenOS 2.0 er i mine øjne bedre end den rene version af Android 5.1.1 Lollipop – og det fortæller ikke så lidt!

Men vi må ikke komme uden om fakta. OnePlus 2 besidder hverken NFC-chip, hurtigopladning, trådløs opladning eller MicroSD-kortlæser. Det er funktioner som helt eller delvist besiddes af alle topmodellerne anno 2015. Men værst af alt, så kræver den en invitation for at købe! Et argument, der kan få gennemsnitlige forbrugere til at vælge OnePlus 2 fra, frem for eksempelvis en Huawei Honor 7 eller Motorola telefon i samme prisklasse.

MereMobil.dk Anbefaler

MereMobil.dk anbefaler OnePlus 2

Det er også værd at nævne selskabets håndtering af reklamationssager. Der har tidligere været omtale af dårlig servicering af OnePlus One, om kunder der har ventet op mod fem uger eller mere, før de har fået en repareret eller ombyttet OnePlus One tilbage – du kan ikke bare gå ned i din lokale mobil-forretning og indlevere telefonen som garanti-sag.

Når du køber OnePlus-telefoner bør det ske via den officielle webshop på Oneplus.net. Vær opmærksom på, at du handler i en udenlandsk butik, og at du ikke er omfattet af dansk købelov eller 14 dages returret.

Men det skal ikke afholde mig fra at give OnePlus 2 min varmeste anbefaling og flotte fem ud af seks mulige stjerner! Det er ikke en ”2016-flagship killer”, men en super fed smartphone til under 3.000 kroner.

For at hente den sidste stjerne, skal OnePlus få styr på home-knappen, manglende reaktion fra skærmen i standby og gerne længere batteritid. De fleste børnesygdomme som produktet har, kan afhjælpes med softwareopdateringer. En opdatering i nær fremtid kan måske give dem topkarakteren.

Fordele og ulemper

Fordele

– High-end hardware
– OxygenOS 2.0
– Flot og farverig skærm

Ulemper

– Kræver invitation for at købe
– Dårlig reaktion fra midterste touch-knap
– Elendig højtaler

Mere til historien

OnePlus lover allerede en stor opdatering til 2’eren med en lang række fejlrettelser inden udgangen af september. Denne opdatering, kan gå hen og rette de omtalte børnefejl og indbringe den sjette og sidste stjerne!

Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare

Markedet for foldbare smartphones vækster. OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare. 

(mere…)
Google Pixel 9 Pro Fold folder sig ikke nok ud | Test

TEST: Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold6 minder rigtigt meget om hinanden. Begge lider af umoden teknologi.

(mere…)
OnePlus 13 er måske snart på vej 

Rygterne svirrer om, at OnePlus 13 måske kan blive afsløret for offentligheden allerede i oktober.

(mere…)
Pixel 9: Se denne video før du køber

VIDEO: I denne video går jeg tæt på Google Pixel 9 og sammenligner den med Pixel 9 Pro.

(mere…)
Dreame X40 Ultra test | Støvsuger og vasker også i hjørnerne

TEST: Dreame X40 Ultra efterlader gulvet skinnende rent. Selv mine kræsne fødder elsker resultatet. Læs min test og få mine oplevelser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
28 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram