Nordjyder er mest tro mod fastnettelefonen

0

Den traditionelle fastnettelefon er i mange danske hjem blevet erstattet af mobiltelefonen – mest tro mod fastnettelefonien er nordjyderne.

fastnettelefon legetøj
Legetøjsudgave af en fastnettelefon

I Danmark har langt de fleste en mobiltelefon, helt ned til 9-10 års alderen, men det har også i mange hjem medført, at fastnettelefonen er blevet erstattet af den ledningsfrie mobiltelefon.

Men i Nordjylland holder man godt fast i fastnettelefonen.

Penge at spare på telefonregningen

Analysebureauet Wilke har foretaget en undersøgelse for teleselskabet 3, hvor næsten halvdelen – hele 48 procent – af nordjyderne svarer, at de stadigvæk har en fastnettelefon. På landsplan er det kun 40 procent af danskerne der svarer de fortsat har en fastnettelefon i hjemmet.

Tallene fra Wilke viser også, at det kun et et fåtal af nordjyderne, som overvejer at droppe fastnettelefonen. 72 procent af de nordjyder, som har fastnettelefon, svarer de ikke overvejer at droppe den, selvom 38 procent sjældent bruger den.

 – “Mange har deres fastnettelefon af vane. Vi ved, at overgangen kan være svær, da der er meget historik knyttet til fastnetnummeret,” siger David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3.

Ud fra resultatet af undersøgelsen kunne det også tyde på, at de fleste primært har deres fastnettelefon “fordi det har de altid haft”. Det betyde også, at der er penge at spare på telefonien.

Teleselskabet 3 opfordrer fastnetejere til, at genoverveje om de reelt set har brug for deres fastnettelefon.

Nordjyderne er dem i landet, som er mest tro mod fastnettelefonen, men i undersøgelsen er det kun 26 procent der svarer, at de primært benytter fastnettelefonen til lange samtaler. På landsplan svarer 29 procent af fastnettelefonejerne, at de primært bruger fastnettelefonen til de lange samtaler.

Undersøgelsen melder intet om, hvorvidt nordjyderne taler mindre i telefon eller de taler længere tid i deres mobiltelefon end de øvrige danskere.

Mere til historien

Alt i mens der er nogle der er tro mod fastnettelefonen og andre gamle dyder, så er der også nogle der elsker at være “first-movere” og hvor tingene ikke kan gå hurtigt nok. 66 årige Henrik Larsen har som første dansker købt ny bil ved brug af mobilbetaling.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer