Så meget sparede familien fra PENGE på DR

Sådan sparede familien i DR-programmet PENGE mere end 2.000 kroner om året på telefon- og internetforbindelsen.

x

En relativ beskeden indsats kan reducere bredbåndsregningen ganske betragteligt

 

Magasinet Penge på DR 1 satte tirsdag den 11. februar 2015 fokus på hjemmets internetforbindelser, der for mange er en relativt stor udgift. De hurtigste forbindelser kan let løbe op over 4.000 kroner om året.

Omdrejningspunktet i casen var en familie med to voksne og to børn fra Østbirk ved Horsens. På flere punkter er familien Sørensen helt typisk.

  • Fastnettelefonen bruges ikke, eller ikke særligt tit
  • Der betales leje af en Beocom telefon
  • Bredbåndsforbindelsen er væsentligt hurtigere end nødvendigt ift. forbruget
  • Sikkerhedspakken fra udbyderen bruges ikke, men der betales stadig
  • Forældrenes mobiltelefonforbrug betales af arbejdspladsen
  • Børnene har mobiler der betales privat

Da jeg besøgte familien, i forbindelse med optagelserne til TV-programmet, var det let at få øje på problemerne, og hvor der kunne spares.

Familien Sørensen gjorde det klart, at regningsanalyser ikke er noget der bruges tid på i hjemmet. Uigennemskuelige regninger er en af årsagerne.

Besparelserne fra programmet

En hastighedsmåling afslørede allerede ved ankomsten til husstanden en mangelfuld netforbindelse, i hvert fald i forhold til hvilket produkt der blev betalt for. På de fleste målinger endte resultatet under de 40 mbit/s udbyderen lovede.

Efter lang tids ventetid til kundeservice fandt en venlig medarbejder hos teleselskabet de samme besparelser, som jeg allerede forinden havde påpeget – i øvrigt helt uden for alvor at blive presset af kunden. Med andre ord. Besparelserne lægger i mange tilfælde forenden af telefonforbindelsen, man skal blot gide tage samtalen.

Dette blev ændret

  • Fastnettelefonen blev opsagt
  • Leje af telefonapparatet blev fjernet
  • Sikkerhedspakken annulleret
  • Netforbindelsen blev reduceret til 20 mbit/s

Samlet set blev udgifterne, relateret til fastnet og internet, reduceret med 2.424 kroner om året.

Mobiltelefonerne til børnene kunne der ikke gøres noget ved, da abonnementerne var låst i seks måneder, på grund af telefonkøb.

Baggrund: Udnytter du den hastighed du betaler for

Overvejelser omkring hastigheden

For mange kan det virke voldsomt, at gå fra 40 til 20 mbit/s i internethastighed, men familien fra programmet på DR fik i forvejen ikke det de betalte for, og havde i øvrigt ikke oplevet problemer med hastigheden på nettet eller billedkvaliteten på Netflix.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler generelt en forbindelse på mellem 10 og 20 mbit/s til en familie. TDC siger til MereMobil.dk, at en almindelig familie med 2-3 hjemmeboende børn, normalt vil have behov for en forbindelse på mellem 8 og 12 mbit/s.

Når familien i programmet PENGE fravalgte sikkerhedspakken, der blandt andet indeholder antivirus og firewall, er det i lyset af, at de i flere år har betalt, uden pakken har været installeret.

Priserne og produkterne blev også tjekket hos en konkurrerende udbyder, og her kunne der, hvis børnenes telefoner kunne flyttes, have været sparet nogle hundrede kroner ekstra om året.

Link: Gense udsendelsen fra DR her…

Mere til historien

Det behøver ikke være svært, at spare penge på bredbånd, internet, mobil og TV-pakker. Som eksemplet her viser, kan et enkelt telefonopkald, nogle gange være rigeligt.

Samsung Galaxy Fold6 og Galaxy Flip6 – se priserne

PRISOVERSIGT: Her er de danske priser på Samsung Galaxy Z Fold6 og Galaxy Z Flip6. Se varianter og salgsstart datoen i Danmark.

(mere…)
Motorola Edge 50-serien – pris og tilgængelighed

PRISERNE: Fra Pro til Ultra. Her er hvad du skal vide om de danske priser på den nye Moto Edge 50-serie.

(mere…)
Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra – priserne er lækket

Xiaomi lancerer Xiaomi 14-serien i slutningen af måneden. Nu er de europæiske priser dukket op. Se dem her. 

(mere…)
Det koster Samsung Galaxy S24-serien i Danmark

PRISOVERBLIK: Du kan købe Galaxy S24 fra 6.999 kroner. Se priser, lagerplads og farver her.

(mere…)
Så meget kan du spare på Samsung Galaxy S23-serien

PRISTJEK: Hvor meget falder en topmodelserie som Galaxy S23 over tid? Det har jeg undersøgt.

(mere…)
Så meget er iPhone 14 faldet i pris

PRISTJEK: iPhone 14, iPhone 14 Plus og iPhone 13 er faldet i pris efter Apple har lanceret iPhone 15-serien. Se de nye priser her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram