Så meget sparede familien fra PENGE på DR

Sådan sparede familien i DR-programmet PENGE mere end 2.000 kroner om året på telefon- og internetforbindelsen.

x

En relativ beskeden indsats kan reducere bredbåndsregningen ganske betragteligt

 

Magasinet Penge på DR 1 satte tirsdag den 11. februar 2015 fokus på hjemmets internetforbindelser, der for mange er en relativt stor udgift. De hurtigste forbindelser kan let løbe op over 4.000 kroner om året.

Omdrejningspunktet i casen var en familie med to voksne og to børn fra Østbirk ved Horsens. På flere punkter er familien Sørensen helt typisk.

  • Fastnettelefonen bruges ikke, eller ikke særligt tit
  • Der betales leje af en Beocom telefon
  • Bredbåndsforbindelsen er væsentligt hurtigere end nødvendigt ift. forbruget
  • Sikkerhedspakken fra udbyderen bruges ikke, men der betales stadig
  • Forældrenes mobiltelefonforbrug betales af arbejdspladsen
  • Børnene har mobiler der betales privat

Da jeg besøgte familien, i forbindelse med optagelserne til TV-programmet, var det let at få øje på problemerne, og hvor der kunne spares.

Familien Sørensen gjorde det klart, at regningsanalyser ikke er noget der bruges tid på i hjemmet. Uigennemskuelige regninger er en af årsagerne.

Besparelserne fra programmet

En hastighedsmåling afslørede allerede ved ankomsten til husstanden en mangelfuld netforbindelse, i hvert fald i forhold til hvilket produkt der blev betalt for. På de fleste målinger endte resultatet under de 40 mbit/s udbyderen lovede.

Efter lang tids ventetid til kundeservice fandt en venlig medarbejder hos teleselskabet de samme besparelser, som jeg allerede forinden havde påpeget – i øvrigt helt uden for alvor at blive presset af kunden. Med andre ord. Besparelserne lægger i mange tilfælde forenden af telefonforbindelsen, man skal blot gide tage samtalen.

Dette blev ændret

  • Fastnettelefonen blev opsagt
  • Leje af telefonapparatet blev fjernet
  • Sikkerhedspakken annulleret
  • Netforbindelsen blev reduceret til 20 mbit/s

Samlet set blev udgifterne, relateret til fastnet og internet, reduceret med 2.424 kroner om året.

Mobiltelefonerne til børnene kunne der ikke gøres noget ved, da abonnementerne var låst i seks måneder, på grund af telefonkøb.

- Baggrund: Udnytter du den hastighed du betaler for

Overvejelser omkring hastigheden

For mange kan det virke voldsomt, at gå fra 40 til 20 mbit/s i internethastighed, men familien fra programmet på DR fik i forvejen ikke det de betalte for, og havde i øvrigt ikke oplevet problemer med hastigheden på nettet eller billedkvaliteten på Netflix.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler generelt en forbindelse på mellem 10 og 20 mbit/s til en familie. TDC siger til MereMobil.dk, at en almindelig familie med 2-3 hjemmeboende børn, normalt vil have behov for en forbindelse på mellem 8 og 12 mbit/s.

Når familien i programmet PENGE fravalgte sikkerhedspakken, der blandt andet indeholder antivirus og firewall, er det i lyset af, at de i flere år har betalt, uden pakken har været installeret.

Priserne og produkterne blev også tjekket hos en konkurrerende udbyder, og her kunne der, hvis børnenes telefoner kunne flyttes, have været sparet nogle hundrede kroner ekstra om året.

- Link: Gense udsendelsen fra DR her...

Mere til historien

Det behøver ikke være svært, at spare penge på bredbånd, internet, mobil og TV-pakker. Som eksemplet her viser, kan et enkelt telefonopkald, nogle gange være rigeligt.

Apple har hævet priserne på gamle iPhones

Dette års iPhone-modeller er dyrere end sidste års modeller, men mere overraskende er prisen også steget på sidste års modeller.

(mere…)
Det koster iPhone 14-telefonerne

PRISER: Det bliver dyrt at være iPhone 14-ejer. Se de danske priser på iPhone 14-serien her.

(mere…)
Det koster Nothing Phone 1

PRIS: Nu er prisen frigivet på Nothing Phone 1, der skal konkurrere mod blandt andet OnePlus Nord 2T og Motorola Edge 30.

(mere…)
Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Operatørerne kan frit sætte vanvittige priser for mobilbrug på færger - og det gør de. Se priserne på maritim roaming her.

(mere…)
Find nemmere rundt i mobilselskaber og sammenlign abonnementer nemt

Du kan selv lave et tele-pristjek og se om du har det bedste om billigste mobilabonnement. Læs her hvordan du sammenligner telepriserne.

Smartphone
Tag et tele-pristjek på mp.dk og sammenlign de bedste mobilabonnementer netop nu (Foto: Jonas Leupe)

####

Mobilen er en essentiel del af hverdagen for rigtigt mange. De fleste går derfor også op i at have en god og solid telefon, som kan leve op til de mange krav og ønsker, som de fleste har i dag. Det er uanset om man har brug for et godt kamera, stærke processer, en holdbar skærm, eller et elegant design.

Ligeså vigtig som mobilen er, er dog også det mobilselskab, som man har tilknyttet. Uden det rette abonnement, så er de fleste telefoner ikke meget værd.

Der er dog mange mobilselskaber på markedet. Det kan derfor være svært at vælge det rette abonnement. Gennem den rette guide online, har man dog mulighed for, at sammenligne abonnementer og se efter deres forskellige fordele og altså ikke blot deres prisforskelle.

mp.dk kan du få detaljerede sammenligninger, over de bedste mobilselskaber på markedet, så du kan finde det helt rette til dig.

Gennemskuelighed med priserne

I tilfælde af de fleste mobilselskaber, så er det ikke så ligetil med priserne.

Der er naturligvis den månedlige pris, hvor man lægger langt den største del af sine omkostninger. Det er dog også vigtigt at holde øje med de andre priser, som er forbundet med et abonnement.

Med guiden i ovenstående link kan du også sammenligne priserne for oprettelse ved et bestemt mobilselskab. Samtidig kan du også se, om der er en bindingsperiode hos de forskellige selskaber. Her kan der nemlig ofte ligge visse skjulte gebyrer, især hvis du ikke er opmærksom på bindingsperioden.

Find det rette tilbud

Det rette mobilselskab kan ofte stå og falde på et særligt tilbud, hvis du vælger at oprette dig hos dem. Disse særlige tilbud bliver også oplistet på mp.dk, så du ikke blot kan sammenligne priserne for de forskellige selskaber, men også de ekstra fordele, som du kan få ud af at oprette dig ved selskabet.

Ofte kan du modtage specielle priser, gavekort eller andre fordele, som kan gøre et bestemt selskab endnu mere tiltalende.

Mere information og flere detaljer

Udover omkostninger, så kan du finde detaljer omkring selskabernes tekniske services. Det er ting som mængden af data i abonnementet, hvilket netværk som selskabet benytter og hvordan fordelene er i udlandet.

Naturligvis kan du også se, om det specifikke selskab har gode anmeldelser og ratings. På denne måde finder du kun de bedste og mest anvendte selskaber. Med den rette information og specifikke detaljer, kan du blive klar med det helt rigtige abonnement til netop dine behov. 

OnePlus 10 Pro – pris og tilgængelighed

OnePlus har endelig annonceret topmodellen, OnePlus 10 Pro, på det danske marked. Du finder her pris, salgsstart og forhandlere

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram