YouSee: Køb bredbånd uden TV

I starten af det nye år vil YouSee sælge internetforbindelser, uden at man samtidigt skal købe TV med. Det udvider bredbåndskrigen igen i Danmark.

YouSee, som er Danmarks største TV-udbyder, gør klar til at droppe tidligere krav om, at man skal have TV hvis man vil have internet fra det TDC-ejede selskab.

YouSee logo

YouSee logo

Dermed udvider YouSee sit marked med op mod 400.000 husstande, og sætter gang i krigen om at være i danskernes stue.

- "Med udgangen af 1. kvartal 2016 er vi klar til at levere bredbånd, uden at man samtidig skal have en TV-forbindelse. I dag er vi begrænset af at gå efter kunder, der har TV hos YouSee i forvejen eller vælger bredbånd, samtidig med at de bliver TV-kunder. Men omkring 250.000 husstande har allerede kablet installeret, og derudover er der omkring 150.000 husstande, som vi meget let og hurtigt kan lægge den sidste bid af kablet ind til og dermed give mulighed for at få bredbånd hos os" siger YouSees direktør, René Brøchner, til Berlingske Business.

YouSee er samtidig Danmarks nummer et, når det gælder leverandører af internetforbindelser. I forrige måned sad YouSee på 20 procent af privatmarkedet.

Opsigelser fremmet af teknologien

Prisstigninger og ekstra TDC-gebyrer har fået danskerne til at opsige de store TV-pakker til fordel for mindre pakker kombineret med film og serie tjenester som Netflix, Viaplay og TV 2 Play, samt den frie side dr.dk/tv.

YouSee har på et år mistet 51.000 kabel TV-kunder, hvoraf en del er blevet samlet op af andre dele af TDC-koncernen. De har dog stadig 1,2 millioner husstande som TV-kunder.

Boxer og Syd Energi: TDCs dominans skader danskerne

Nu skal tingene kunne skilles ad, hvilket hidtil har været problematisk, grundet udformninger af kabel-TV nettet.

Hver gang en husstand kobles på YouSees netværk rummer forbindelsen med det samme den komplette pakke af TV-kanaler m.m. Derefter sætter YouSee filtre ind, som begrænser hvad man kan få ud af sit abonnement, alt efter hvad det omfatter.

TV via nettet er vejen frem

 - "Når det teknisk bliver adskilt, ser vi det også som muligheden for at få bedre fat i de unge, som i stigende omfange fravælger at se tingene, mens de sendes i fjernsynet og hellere vælger at se dem tidsforskudt eller på en anden måde, altså måske slet ikke på en TV-skærm. Her vil vi med tilbuddet om alene at få en bredbåndsforbindelse kunne tilbyde dem andre muligheder, men det har vi endnu ikke helt på plads," siger René Brøchner til Berlingske.Indtil nu har YouSee været begrænset til det geografiske område, hvor selskabet har kabelnet liggende i jorden. Næste skridt bliver at tilbyde TV-abonnementer via internetforbindelsen, også selv om man ikke har hverken internetforbindelse eller kabel-TV fra YouSee.

Mere til historien

Stofa har annonceret, at man fra 2016 vil begynde at sælge alle TV-kanaler enkeltvis, hvis det lykkedes at få aftaler mellem TV-leverandører på plads. Dermed vil der kunne købes 30 dages adgang til hver enkelt kanal, når man vil, og dermed få en skræddersyet liste af TV-kanaler.

Prisen stiger igen! Så dyrt er fastnet-telefoni

TDC hæver endnu engang priserne på fastnettelefoni. Så meget koster det nu at have kabel i telefonen.

(mere…)
Tv-pakker stiger med op til 150 kroner om måneden

Tusindvis abonnenter hos tv-udbyderne Stofa og Norlys kan se frem til voldsomme prisstigninger.

(mere…)
Husalteret samler ikke længere familien

Fjernsynet har for mange været "hus-alteret" og stedet, hvor familien samledes. Sådan er det ikke længere - kun i særlige tilfælde.

(mere…)
TV 2 Play har rundet 1 million abonnenter

TV 2 har nået en meget vigtig milepæl med TV 2 Play. Én million har nu adgang til TV 2 Play.

(mere…)
Netflix vil sende live-TV

Indtil nu har Netflix holdt sig til video on demand, men meget snart vil de også begynde at sende live-TV.

(mere…)
Du kan se VM-fodbold i 4K – men ikke på DR TV

Ikke alle VM-fodboldkampene fra Qatar kan opleves i 4K. DR TV nøjes med Full HD. TV 2 opgraderer derimod til 4K.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram