Boxer og Syd Energi: TDCs dominans skader danskerne

TDC og YouSees dominans skader konkurrencen og det skal politikerne gøre noget ved.

Steen Ulf Jensen og Niels Duedahl, som er direktør for henholdsvis Boxer TV og Syd Energi, skriver i en fælles kronik på Computerworld.dk, at TDCs dominans er et problem for konkurrencen, og de slår på tromme for at politikerne ændrer et gammelt teleforlig fra 1999 for at sikre bedre konkurrence på bredbånds- og TV-markedet.Fiber, hastighed, netværk

De to direktører mener, at rammerne for liberaliseringen er gennemført, men at lovgivningen ikke har ført til den relle konkurrence, som det var meningen, at lovgivningen skulle sikre.
Derfor mener de to direktører, at mange danskere har svært ved at få nok fart på bredbåndsforbindelsen til en rimelig pris, og at danskerne betaler overpris for adgang til TV.

Erhvervsstyrelsen har ikke beføjelserne

Problemet er, ifølge de to direktører i, at Erhvervsstyrelsen ikke har midlerne til at sikre en sund konkurrence, og selvom der ikke kommer nogle nye konkrete forslag på bordet i kronikken, så bør politikerne tage skeen i den anden hånd, og sikre en bedre og sundere konkurrence i Danmark.
Selvom de to direktører ikke kommer med nye konkrete forslag til politikerne, så udtrykker de dog et ønske om, at YouSee  bliver tvunget til at åbne sit kabel-TV netværk, så konkurrenterne kan levere ydelser på det.
Det forslag har været på bordet i årevis, og Erhvervsstyrelsen har også forsøgt at få gennemført en form for åbning af YouSee netværk, men effekten være til at overse, da YouSee reelt ikke har åbnet sit netværk for fri konkurrence. Dette skyldes blandt andet den teknisk opbygning af YouSees Kabel-TV netværk.
Visse debatører på Computerworld.dk kalder dog kronikken for en gang hykleri, da hverken Stofa eller Boxer TV selv åbner deres egne net for fri konkurrence, og de to firmaer dermed selv er med til forhindre fri konkurrence på både TV og bredbåndsmarkedet.

Mere til historien

Mange danskere i almene boligselskaber er tvunget til at betale til en fælles Kabel-TV løsning uanset om de ønsker at være med i ordningen eller ej. Denne tvungne tilslutning er en af de store udfordringer på tele/TV-markedet, det resultatet er, at mange danske husstande reelt ikke kan skifte TV og bredbåndsleverandør uden et økonomisk tab, og derved sættes konkurrencen ud af spil.
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Mere end 70 procent af ”1.000 dollars”-mobilerne er en iPhone

Apple sidder på verdensmarkedet af high-end og særligt ultra-highend smartphones. Nu er Apple også førende på det amerikanske marked.

(mere…)
TDC afliver gammel bekendt - så hurtigt går det

TDC slukker for 3G for at gøre plads til 4G og 5G.

(mere…)
Salget af foldbare telefoner vil vækste markant i 2022

Foldbare smartphones er ikke "folkelige", men salget er stærkt stigende og det ventes at stige yderligere, forudser analysefirma.

(mere…)
Smartwatchmarkedet ledes fortsat af Apple Watch

Apple er fortsat markedsleder på smartwatch-markedet, men ikke når det gælder ”premium” smartwatches.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram