Boxer og Syd Energi: TDCs dominans skader danskerne

1

TDC og YouSees dominans skader konkurrencen og det skal politikerne gøre noget ved.

Steen Ulf Jensen og Niels Duedahl, som er direktør for henholdsvis Boxer TV og Syd Energi, skriver i en fælles kronik på Computerworld.dk, at TDCs dominans er et problem for konkurrencen, og de slår på tromme for at politikerne ændrer et gammelt teleforlig fra 1999 for at sikre bedre konkurrence på bredbånds- og TV-markedet.Fiber, hastighed, netværk

De to direktører mener, at rammerne for liberaliseringen er gennemført, men at lovgivningen ikke har ført til den relle konkurrence, som det var meningen, at lovgivningen skulle sikre.
Derfor mener de to direktører, at mange danskere har svært ved at få nok fart på bredbåndsforbindelsen til en rimelig pris, og at danskerne betaler overpris for adgang til TV.

Erhvervsstyrelsen har ikke beføjelserne

Problemet er, ifølge de to direktører i, at Erhvervsstyrelsen ikke har midlerne til at sikre en sund konkurrence, og selvom der ikke kommer nogle nye konkrete forslag på bordet i kronikken, så bør politikerne tage skeen i den anden hånd, og sikre en bedre og sundere konkurrence i Danmark.
Selvom de to direktører ikke kommer med nye konkrete forslag til politikerne, så udtrykker de dog et ønske om, at YouSee  bliver tvunget til at åbne sit kabel-TV netværk, så konkurrenterne kan levere ydelser på det.
Det forslag har været på bordet i årevis, og Erhvervsstyrelsen har også forsøgt at få gennemført en form for åbning af YouSee netværk, men effekten være til at overse, da YouSee reelt ikke har åbnet sit netværk for fri konkurrence. Dette skyldes blandt andet den teknisk opbygning af YouSees Kabel-TV netværk.
Visse debatører på Computerworld.dk kalder dog kronikken for en gang hykleri, da hverken Stofa eller Boxer TV selv åbner deres egne net for fri konkurrence, og de to firmaer dermed selv er med til forhindre fri konkurrence på både TV og bredbåndsmarkedet.

Mere til historien

Mange danskere i almene boligselskaber er tvunget til at betale til en fælles Kabel-TV løsning uanset om de ønsker at være med i ordningen eller ej. Denne tvungne tilslutning er en af de store udfordringer på tele/TV-markedet, det resultatet er, at mange danske husstande reelt ikke kan skifte TV og bredbåndsleverandør uden et økonomisk tab, og derved sættes konkurrencen ud af spil.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer