SMS er stadig danskernes favorit i sommerferien

0

Er statusopdateringer på Facebook de nye postkort? Hvor vigtigt er det at have wi-fi på hotellet? En analyse afslører hvordan det forholder sig.

SMS smartphoneMobiltelefonen er en nødvendighed at have med sig på sommerferien. Ikke blot for at følge med i det sociale, men også for at skyde feriebilleder og have kontakt med dem derhjemme.

Man skulle tro Facebook, Snapchat og andre sociale medier var den primære kontakt kilde på ferien, men sådan er det åbenbart ikke, viser det sig i en undersøgelse, lavet af YouGov for Telia.

SMS’erne viser sig faktisk at være den mest brugte måde at komme i kontakt på ferien. Mange sender f.eks. en besked hjem til dem vi har kært, for at forsikre dem om, at vi er ankommet og er i live endnu. Det gør faktisk næsten to ud af tre danskere, hvor kvinder gør det mere end mænd.

Omkring 75 procent skriver en SMS hjem, hvor kun 12 procent giver et opkald, og 11 procent benytter sig af de sociale medier.

Efter en lang turbulent ferie med spændende oplevelser og arrangementer der har slugt al tiden, er det blevet tid til at sætte sig ned og få skrevet en hilsen til dem derhjemme. I det tilfælde tager næsten hver fjerde dansker pen og postkort frem, mens en tredjedel foretrækker at sende en sms hjem til.

Omkring en ottendedel af os benytter Facebook, mens en tiendedel benytter sig af billeder over MMS.

Vigtigt med god forbindelse

Wi-fi er efterhånden en nødvendighed på hotellet, da vi danskere elsker at holde os opdateret og holde andre opdateret, omkring hvad vi foretager os.

Roaming: Det koster data og samtaler i sommerferien

Omkring halvdelen af alle danskere over 18 år ville i højere grad droppe trykte guidebøger, hvis en mulighed for billigere internetadgang var tilgængelig for dem.

Over halvdelen af de adspurgte mener ikke at det er nødvendigt for valget af hotel, om hvorvidt der er gratis wi-fi eller ej.

”Vores smartphone er jo med os overalt, og dermed også på ferien. Der er dog en tendens til, at vi i nogen grad afholder os fra at udnytte alle mobilens muligheder, fordi vi er nervøse for at bruge dyr data på udenlandske netværk,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Mere til historien

Sådan forbereder vi vores mobiler eller tablets på ferieturen i følge undersøgelsen:

1.    Jeg henter apps til min mobil/tablet, fx turistguides, valutaomregner, sprogguides (29 %)
2.    Jeg henter et kort til min mobil/tablet over den by, jeg skal besøge (25 %)
3.    Jeg henter musikspillelister ned på min mobil/tablet, så jeg ikke behøver at streame (21 %)
4.    Jeg rydder op i mine billeder og videoer på min mobil/tablet, så der er plads til nye (21 %)
5.    Jeg lægger lydbøger ind på min mobil/tablet (16 %)

Se også
Del bare feriebillederne på Facebook – forsikringen dækker

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer