Samsung kan tvinges til udrensning i bloatware

1

Brugerne af Samsung enheder har i årevis været trætte af bloatware. Det skal der nu gøres noget ved.

Eksempel på bloatware på en amerikansk Samsung telefon.
Eksempel på bloatware på en amerikansk Samsung telefon.

Bloatware er programmer, som ikke kan slettes fra telefonen, og lige netop af den grund har brugerne fundet det yderst irriterende, ikke at kunne fjerne de pågældende programmer.

Med Samsung programmer som MusicHub, ChatOn, PeoplesHub og andre applikationer som nemt kunne undværes, grundet Googles egne apps, som i de flestes mening også er Samsungs egne overlegne.

Samsung har ikke ligget på den lade side

Samsung har fjernet en masse bloatware i deres nyeste enheder. Med Galaxy Note 4 skabte Samsung nogle lidt mere tilfredse brugere, da bloatmængden her var formindsket.

– Web-TV: Se testen af Galaxy S6 Edge

I deres nyeste flagskibe, Galaxy S6 og S6 Edge, er mængden af bloatware endnu mindre, hvilket også har været med til at give brugerne en mere flydende oplevelse i brugerfladen, da bloatware ikke kun fylder på hukommelsen, men også kan hente data uden brugernes godkendelse.

Slut med bloatware for alvor

Et kinesisk forbrugerorganisation, ved navn Shanghai Consumer Council, vil sætte en stopper for det engang for alle.

Firmaet vil slæbe Samsung i retten, og gøre krav på at Samsung skal tillade brugerne, at fjerne alle de pre-installerede applikationer.

Samtidig vil forbrugerorganisationen stille krav om, at hele smartphone-industrien gør det til ende med bloatware og retten til ikke at kunne bestemme over programmerne på ens smartphone.

Shanghai Consumer Council vil her kræve, at Samsung gør det muligt for brugerne at fjerne de i dag fast-installerede programmer, skriver Computerworld.

Mere til historien

Ifølge forbrugerorganisationen er det Samsung og Oppo som har mest bloatware. Det er tidligere blevet påvist, at de små programmer stort set ikke anvendes af brugerne.

Læs også
Samsung satser mere på Tizen i år

 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer